‘Het is niet te laat om in bitcoin te investeren’, volgens analisten van Wells Fargo

Bitcoin is nog altijd interessant om in te investeren. Dat stellen analisten van de bank in een uitgebreid rapport.

Wells Fargo & Company is een Amerikaanse multinational in de financiële sector met een marktwaarde van 232 miljard dollar. Opgericht in 1852 en al jaar en dag een gevestigde naam in de financiële industrie. Analisten van de zakenbank zijn van mening dat het nog niet te laat is om in bitcoin te investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een rapport van het Global Investment Strategy team van de bank schrijven de analisten dat de reis van bitcoin pas net begonnen is. “We begrijpen het gevoel van ’te laat om nog te investeren’ maar gaan er niet in mee. Wij geloven dat de focus daarmee teveel op prestaties uit het verleden ligt, wat misleidend kan zijn voor nieuwe investeerders”, aldus de analisten van Wells Fargo.

Vroeg maar niet te vroeg

In plaats van ’te laat om nog te investeren’, kwalificeren de analisten van Wells Fargo een investering in bitcoin als ‘vroeg, maar niet te vroeg’. Ze vergelijken de adoptie van bitcoin onder andere met de adoptie van andere technologieën als bijvoorbeeld het internet.

“Wij zien bitcoin als een investering in de ‘vroeg, maar niet te vroeg’ fase van de cyclus. De adoptie lijkt het pad van andere gevestigde technologieën te volgen, met name het internet. Als deze trend doorzet, dan kan bitcoin binnenkort de vroeg-adoptie fase verlaten en het kantelpunt van hyper-adoptie bereiken”, zo schrijven ze verder.

'Het is niet te laat om in bitcoin te investeren', volgens analisten van Wells Fargo

Het is niet de eerste keer dat analisten de adoptie van bitcoin vergelijken met de adoptie van het internet. Als de lijn in de bovenstaande grafiek klopt, dan lijkt het er zelfs op dat de adoptie van bitcoin op dit moment sneller verloopt dan de adoptie van het internet. Wat niet gek is, aangezien de economische drijfveren meer in het voordeel van bitcoin dan die van het internet zijn.

Educatie en rechtszekerheid nodig

De analisten van Wells Fargo stippen aan dat educatie en rechtszekerheid op dit moment de belangrijkste factoren zijn voor de verdere adoptie van bitcoin. Investeerders moeten zoveel als mogelijk leren over bitcoin en die opties die er in de markt beschikbaar zijn om in bitcoin te investeren. Daarnaast is rechtszekerheid welkom.

Op het moment van schrijven is de juridische status van bitcoin nog niet overal ter wereld een zekerheid. Hoewel een algeheel verbod steeds onwaarschijnlijker lijkt, valt het in alle eerlijkheid niet uit te sluiten. Als de Verenigde Staten ineens bedenkt dat bitcoin een te grote bedreiging voor de dollar is, dan kunnen er gekke dingen gebeuren.

Verder geeft het team van Wells Fargo aan dat er op dit moment nog relatief weinig investeringsproducten zijn om direct in bitcoin te investeren. Zo is er in de Verenigde Staten al een bitcoin futures ETF, maar is het nog wachten op een spot bitcoin ETF, waarmee je meer direct in bitcoin investeert.

“Wij hopen dat 2022 meer rechtszekerheid biedt en dat er enkele hoge-kwaliteit investeringsproducten op de markt komen om het gat wat er momenteel is te dichten”, aldus de analisten van Wells Fargo. Een Amerikaanse spot bitcoin ETF zou inderdaad meer dan welkom zijn als bevestiging dat bitcoin niet meer zal verdwijnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....