‘Bitcoin is een prima alternatief voor goud’ aldus voormalig minister van Financiën in Amerika

Bitcoin mag volgens Donald Trump dan misschien “oplichterij” zijn, zijn voormalig minister van Financiën denkt daar inmiddels heel anders over. In een interview met CNBC op woensdag liet Steven Mnuchin weten dat zijn perspectief op bitcoin is verandert.

Waar de volledige administratie van Trump zich vooral negatief uitliet over bitcoin, lijkt daar na zijn presidentschap langzaam verandering in te komen. Steeds meer criticasters veranderen hun mening ten aanzien van bitcoin in positieve zin. Al moet worden gezegd dat Mnuchin ook nog geen uitgesproken voorstander van bitcoin is.

Mnuchin: “Bitcoin standpunt een klein beetje geëvolueerd”

Trump en zijn team waren tijdens zijn presidentschap veelal negatief over bitcoin en bestempelde het vooral als een middel voor speculatie. Mnuchin was wat dat betreft geen uitzondering. Maar nu lijkt hij zijn standpunten iets te verzachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik denk dat mijn standpunt wat betreft bitcoin een klein beetje geëvolueerd is, maar het blijft redelijk consistent,” zo liet hij tegenover CNBC weten. In het interview geeft hij onder meer aan vooral de onderliggende ‘blockchain technologie’ interessant te vinden.

“Het eerste deel ervan is dat ik de onderliggende blockchain technologie fantastisch vindt en dat er veel potentie inzit wat betreft fintech en finance. Wat bitcoin betreft, als mensen het willen kopen als substituut van goud, dan is dat prima,” aldus Mnuchin tegenover CNBC.

Mnuchin voegt daar wel aan toe dat hij bitcoin zelf niet zo snel aan zijn portfolio zou toevoegen. Maar zo zijn er meer grootheden geweest die oorspronkelijk weinig zagen in bitcoin. Denk alleen al aan Michael Saylor die het in 2013 nog dood verklaarde. Inmiddels heeft Saylor met zijn bedrijf MicroStrategy 100.000 BTC (!) op de balans.

Weinig politieke bondgenoten voor bitcoin

Het perspectief van Mnuchin staat in schril contrast met de woorden die voormalig president Donald Trump van de Verenigde Staten afgelopen maand liet horen. Trump noemde bitcoin destijds oplichterij, maar zijn woorden hadden weinig impact op de markt. Waarschijnlijk was dat anders geweest als hij nog in functie was als president.

Ook onder de administratie van Joe Biden lijkt er echter weinig politieke voorstanders bij te krijgen. Zo sprak onder andere de huidige minister van Financiën, Janet Yellen, haar zorgen uit over cryptocurrency’s in het algemeen. Het blijft jammer om te zien dat politici, waarschijnlijk expres, de discussie rondom bitcoin qua niveau zo oppervlakkig houden.

Deze tendens is niet inherent aan de Verenigde Staten. Nadat El Salvador de bitcoinwet passeerde en bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel zijn er vanuit de financiële wereld veel negatieve reacties gekomen. Waaronder zich reacties van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds bevonden.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

5th Scape presale crypto Persberichten
5th Scape VR Project: De Crypto Sensatie Van De Week

Deze week staat 5th Scape in de schijnwerpers als dé cryptomunt waar iedereen over praat....

Do Kwon Nieuws
Terra Luna’s Do Kwon Toch Uitgeleverd, Kan Luna Herstellen?

De Hoge Raad van Montenegro liet onlangs weten dat het Terraform Labs oprichter Do Kwon...

Worldcoin Nieuws
Worldcoin Pumpt 20% In 24u, Crypto Om In De Gaten Te Houden?

Worldcoin, een crypto project dat aan de hand van iris-scans digitale identiteiten opslaat via de...

Lees meer