Het ooit zo veelbelovende Bakkt komt mogelijk in geldproblemen

Bakkt maakt bekend dat het niet genoeg geld heeft om de activiteiten de komende twaalf maanden voort te zetten.

Misschien herinner je het nog wel: in de zomer van 2018 kwam Bakkt met veel furore naar de cryptomarkt. Het bedrijf zou dé manier worden waarop institutionele beleggers in bitcoin konden investeren. Bakkt verwees naar backed, wat het Engelse woord is voor dekking.

Het was een project dat voor een groot deel kwam uit de hoge hoed van de Intercontinental Exchange (ICE). Dit is een van de grootste beurzen en clearing houses van de wereld.

Het liep allemaal anders. Adam White, de president en oprichter van het handelsplatform, nam in 2021 ontslag na drie jaar te hebben gewerkt. Bakkt is trouwens genoteerd staat aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Nu blijkt dat het bedrijf zonder geld kan komen te zitten. Uit een amendement op zijn kwartaalrapport dat het bedrijf indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat er zorgen zaan. Eén sectie over risicofactoren beschrijft dat het “misschien niet in staat zal zijn om door te gaan.” In 2022 gingen soortgelijke geluiden ook al rond.

Het bedrijf is er niet in geslaagd om voldoende winsten en kasstromen te genereren.

“We kunnen niet concluderen dat het waarschijnlijk is dat we de omzet aanzienlijk kunnen verhogen boven de niveaus die we in het verleden hebben bereikt, om duurzame bedrijfswinsten en voldoende kasstromen te genereren om zaken te kunnen blijven doen zonder in de nabije toekomst extra kapitaal aan te trekken.”

Intussen is Bakkt voorbijgestreefd door veel andere grote institutionele partijen die ook bitcoindiensten zijn gaan aanbieden aan het Amerikaanse volk.

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws