Het zijn vooral de nieuwe whales die nu bitcoin naar beurzen sturen

Whales die sinds 2023 bitcoin hebben, zijn voornamelijk de speculatieve investeerders van dit moment, zo blijkt uit data van Glassnode.

Whales en beurzen

Het analysebedrijf schrijft dat “in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, meest actieve whales momenteel de opportunisten zijn.”

Ze kijken daarbij naar de zogenaamde kortetermijnhouders (ook wel bekend als short term hodlers, STH’s). Dit zijn eigenaars van coins van maximaal 155 dagen oud. Je kunt de oudheid van UTXO’s precies teruglezen in de het UTXO-set op iedere node en de complete transactiegeschiedenis van bitcoin.

Het blijkt dat de meeste investeerders uit deze STH-groep ook tot de groep met whales horen.

“De dominantie van kortetermijnhouders qua inflow van beurzen is geëxplodeerd tot 82%, wat nu drastisch boven het range ligt van de afgelopen vijf jaar (van meestal 55% tot 65%).”

Je ziet dit duidelijk in onderstaande grafiek: er gaat meer bitcoin naar beurzen toe die uit de handen van STH’s komen.

“Hieruit kunnen we concluderen dat een groot deel van de recente handelsactiviteit wordt aangedreven door whales die actief zijn op de markt van 2023 (en dus geclassificeerd als STH’s).”

Het zijn vooral de nieuwe whales die nu bitcoin naar beurzen sturen

Verder valt er niet veel te zeggen over dit soort ontwikkelingen. Het heeft geen voorspellende gave of waarde. Het geeft doorgaans hooguit trends weer: rijke bitcoiners die pas sinds kort geleden hun bitcoin vasthouden, sturen dit nu vooral naar exchanges toe.

Deze trend wordt versterkt met onderstaande grafiek: het 30-daagse simple moving average van het aantal bitcoin dat van whales-naar-beurzen stroomt, neemt weer toe.

Het zijn vooral de nieuwe whales die nu bitcoin naar beurzen sturen

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...