Historisch accurate ‘momentum indicator’ hint op mogelijke uitbraak voor bitcoin

1043 totale weergaven

Bitcoin lijkt zich klaar te maken voor een “enorme bullish beweging” als een klassieke trigger voor de bull run van 2021 zich herhaalt. In een tweet op 16 december legt on-chain analist Matthew Hyland, op Twitter bekend als Parabolic Matt, de aandacht op Bitcoin’s zogenaamde momentum indicator.

Het gaat om de zoveelste indicator die op dit moment op groen springt om een positief signaal af te geven voor de koersactie op de korte termijn.

Momentum indicator hint naar koersbeweging omhoog

Hoewel we op het moment van schrijven nog altijd onder de 50.000 dollar handelen, lijkt bitcoin inmiddels uit een lange neerwaartse trend gebroken te zijn op de momentum indicator. Deze indicator meet de huidige prijzen waarop bitcoin perioden afsluit ten opzichte van een periode uit het verleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit jaar is bitcoin al tweemaal eerder uit een downtrend van de momentum indicator gebroken en iedere keer markeerde dat de start van een stevige koersbeweging naar de bovenkant.

Hoewel het geen garantie is op een groene kandelaar voegt de momentum indicator zich bij een flinke lijst van andere on-chain indicatoren die deze maand op groen gesprongen zijn. Al moet gezegd worden dat Matthew Hyland over het algemeen hele bullish voorspellingen maakt voor bitcoin.

Hyland voorspelde koers van 250.000 dollar voor januari

Zoals gezegd is Hyland vaker optimistisch over de bitcoin koers. Zo voorspelde de analist afgelopen maand nog dat de bitcoin koers naar 250.000 dollar zou gaan in januari van 2022 en daarmee het Stock-to-Flow Model van PlanB zou breken.

In een verdere analyse wat de momentum indicator betreft schreef Hyland dat zowel de momentum indicator als de relative strength index (RS) zich op dezelfde manier tot elkaar verhouden en gedragen als in september van dit jaar.

Destijds waren we ook bij een lokale bodem aangekomen en schoot de koers daarna door tot 69.000 dollar in november. Wat we deze keer moeten verwachten weet niemand, maar het geeft wel hoop op een groene kerst.

We gaan het jaar waarschijnlijk niet eindigen met de 100.000 dollar bitcoin die door zoveel analisten is voorspeld, maar een betere koers dan die van vandaag lijkt er zeker nog in te zitten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....