Rapport van Galaxy Digital: Bitcoin prijs kan 60 keer hoger

808 totale weergaven

Bitcoin heeft de potentie voor een prijs die 60 keer hoger ligt dan nu. Dat stelt een optimistisch rapport van Galaxy Digital. Het document van het bedrijf brengt de waarde van bitcoin als spaarmiddel in kaart en bespreekt mogelijkheden om je investeringsportfolio.

De prijs van bitcoin staat momenteel ruim boven $10.000, maar kan volgens Galaxy Digital dus nog vele malen hoger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Galaxy Digital is een financieel dienstverlener en managet investeringen in digitale assets voor andere partijen.

Bitcoin waarde

De interesse in bitcoin en met name het store of value aspect groeien gestaag. Een voorbeeld in de praktijk is het Amerikaanse MicroStrategy, zij investeerden honderden miljoenen uit in kasreserve in bitcoin.

Het rapport van Galaxy Digital vergelijkt goud met bitcoin als spaarmiddel. Goud heeft, natuurlijk, traditioneel de beste naam op dit gebied met een geschiedenis van duizenden jaren. Bitcoin is daar nog niet, maar toont wel potentie om als ideaal spaarmiddel een plekje op het wereldtoneel te veroveren.

$12 biljoen

De marktkapitalisatie van bitcoin ligt rond de $200 miljard. Die van goud ligt op $12 biljoen. Voor de duidelijkheid: bitcoin heeft dus nog geen 2% van de marktwaarde van goud in zijn totaal.

Als bitcoin de gehele marktwaarde van goud opslokt als spaarmiddel, dan kijken we volgens Galaxy Digital.

Bitcoin tegen traditionele markten

De correlatie tussen Bitcoin en goud bereikte recentelijk het hoogste punt in 10 jaar. Bitcoin en aandelen vertoonde in het begin van dit jaar ook veel gelijkenissen. Bijna alle wereldmarkten reageerden heftig op de coronacrisis en de markt crash in maart van dit jaar.

Sinds dat moment zijn zowel de traditionele markten als bitcoin bezig met een herstel.

Lees ook:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...