‘Hong Kong Staat op het Punt Bitcoin en Ether ETF’s goed te Keuren’

Hong Kong gaat mogelijk al op maandag goedkeuring verlenen voor beursgenoteerde fondsen (ETF’s) die direct investeren in Bitcoin en Ether.

Volgens Bloomberg melden verschillende bronnen die dicht bij het vuur zitten dit. Deze ontwikkeling zou de stad verder op de kaart zetten als een belangrijk centrum voor digitale activa in de regio

Onder de kandidaten die waarschijnlijk groen licht zullen krijgen, bevinden zich een internationale arm van het Chinese Harvest Fund Management Co., en een samenwerkingsverband tussen Bosera Asset Management (International) Co. en HashKey Capital. Deze bedrijven staan te popelen om hun spot-crypto ETF’s, die rechtstreeks in de toonaangevende cryptomunten beleggen, te lanceren.

Concurrentie in Azië

De interesse in dergelijke ETF’s is een teken van het groeiende vertrouwen in cryptomunten als beleggingscategorie. Hong Kong concurreert met andere steden in Azië om een spil te worden (of te blijven) voor digitale activa en deze nieuwe stap kan bijdragen aan het versterken van haar positie in deze competitieve sector.

Experts benadrukken dat deze goedkeuringen de toegankelijkheid van Bitcoin en Ether voor institutionele en individuele beleggers kunnen vergroten, wat mogelijk een positieve impact heeft op de bredere cryptomarkt.

De verwachting is dat de officiële aankondiging begin volgende week zal plaatsvinden.

In de praktijk betekent het simpelweg dat dit soort ETF’s een nieuw soort speler op de markt worden. Met klanten in (voornamelijk) Azië die via hen blootstelling willen aan de prijsontwikkelingen van bitcoin of ether. Een belangrijk kenmerk voor deze opzet is dat de fondsen ook daadwerkelijk de markt op moeten om bijvoorbeeld bitcoin te kopen. Dit is nodig om hun fonds te dekken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...