Human Rights Foundation doneert $50.000 aan Bitcoin developer

De Human Rights Foundation (HRF) wil in 2021 nog meer bitcoin developers een financieel steuntje in de rug geven. Om dit jaar goed af te sluiten komt de mensenrechtenorganisatie met een aankondiging van een nieuwe donatie aan een bitcoin ontwikkelaar. Dat meldt Coindesk.

$50.000 donatie

De gebroeders Winklevoss, bekend van onder andere de bitcoin beurs Gemini, doneren $50.000 aan de HRF om de ‘open-source software die privacy, de bruikbaarheid en de veerkracht verbetert van het bitcoin netwerk’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De donatie van de broers wordt in het eerste kwartaal van 2021 vergeven. Ontwikkelaars kunnen een aanvraag doen bij de Human Rights Foundation. En met een beetje geluk (en een goed voorstel) kunnen developers zo betaald aan bitcoin (blijven) bouwen.

Financiële steun

Er zijn allerlei partijen die momenteel bitcoin developers op een bepaalde manier steunen.

Ter illustratie: de HRF speelt ook een rol bij Gloria Zhao. Zij bouwt mee aan Bitcoin Core en kan na haar afstuderen direct full time aan bitcoin bouwen. Zij wil het samenvoegen van transacties vereenvoudigen.

Onder andere Evan Kaloudis wordt gesteund. Hij werkt voor Zeus, een bitcoin wallet waar je ook je node goed mee aan kunt sturen. Ook de pseudoanonieme ontwikkelaars Fontaine en Openoms krijgen financiële steun van de HRF.

Die steun is vanuit alle partijen overigens niet oneindig. De mining gigant Bitmain stopt na drie jaar met financiële steun Bitcoin ontwikkelaars bijvoorbeeld.

Een aantal voorbeelden van donaties/financiële steun aan bitcoin developers op een rijtje:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...