Bitcoin handelsbeurs Huobi Japan ontvangt $4.6 miljoen aan investeringen

Er valt veel geld te verdienen in de wereld van de handel in bitcoin en andere cryptomunten. En dan vooral voor bedrijven die een handelsplek faciliteren. Mede daarom worden er op verschillende plekken miljoenen geïnvesteerd.

Dat is niet anders in Japan: Cryptobeurs Huobi Japan gaf voor $4.6 miljoen aandelen uit en verkochten deze aan het Japanse bedrijf FPG Corporation (FPG). Huobi liet dit weten in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Huobi

Het hoofdkantoor van Huobi staat in Singapore, maar de cryptobeurs laat weten het verder uitrollen van de services in onder andere Japan tot de top prioriteiten behoort.

De beurs heeft inmiddels kantoren in het Midden-Oosten, Zuid-Oost Azië, Afrika en in landen als Canada, de Verenigde Staten en Brazilië. Het bedrijf heeft een duidelijke strategie: zij willen in alle interessante economieën zitten.

Japan

Huobi nam in september 2018 het Japanse bedrijf BitTrade over. Daarna is het bedrijf naar eigen zeggen druk bezig geweest met het platform uit te breiden.

Huobi Japan heeft sinds het begin van dit jaar de juiste papieren om de handel in bitcoin en andere cryptomunten te faciliteren in het land. Het is een van de slechts 16 bedrijven die door de strenge keurzing van de Financial Services Agency (FSA) in Japan kwam.

Japan is een van de weinige grote wereldeconomieën die bitcoin een echte kans willen geven. Recentelijk zijn er regels gemaakt om politieke donaties in BTC mogelijk te maken.

Waar is het geld voor?

Met het nieuwe geld wil Huobi zich richten op de aandelenmarkt in Japan. Het wil bouwen aan nieuwe financiële assets en betalingsopties.

Huobi volgt hiermee andere cryptobeurzen in de wereld. Ze kijken naar andere inkomstenstromen dan alleen de handel in BTC (en eventueel andere munten). Daar hoort de handel in aandelen en andere financiële producten bij.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...