Martijn Rozemuller (VanEck): ‘De kans op een Bitcoin ETF is erg groot’

In deze aflevering van Hup Bitcoin is niemand minder dan Martijn Rozemuller te gast, managing director en Head of Europe bij VanEck.

Bitcoin ETN aanbieder VanEck

VanEck is een behoorlijk bekende Amerikaanse aanbieder van exchange traded funds (ETF) met Nederlandse wortels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanleiding van het gesprek is een zogenaamde Bitcoin exchange traded note (ETN). Dat is een beleggingsproduct dat Van Eck sinds november 2020 aanbiedt op de Duitse exchange Xetra.

Ook Nederlandse beleggers kunnen daar via bekende brokers instappen. Het is een product dat de prijsontwikkeling van bitcoin, en dat 100% gedekt is door bitcoin, ingekocht door hun liquiditeitsprovider Flow Traders.

Het product krijgt tractie in de markt, want op moment van schrijven is er voor 53 miljoen euro in de ETN geïnvesteerd door beleggers. Gek genoeg niet alleen door particuliere beleggers, want volgens Rozemuller weten ook Nederlandse vermogensbeheerders en techbedrijven het product te vinden.

Hoewel hij geen namen wil verklappen, verbaast het succes van het product hem wel enigszins.

Het werkt dus anders dan fysieke bitcoin kopen, die je zelf moet bewaren. In dit geval houdt Bank Frick in Liechtenstein de bitcoin als custodian in bewaring. Dat hoef je dus als particulier niet te doen.

Bitcoin ETF

We praten met Rozemuller over de diverse beleggingsproducten die zijn te koppelen aan bitcoin, de klanten die de bitcoin ETN kopen, de trends op de markt en zijn vooruitblik op 2021.

Ook het plan van het moederbedrijf Van Eck om een bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te brengen komt aan bod.

Want daartoe is onlangs opnieuw een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Knaken en Coinmotion.

Anchor

YouTube

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...