Ibex Pay stopt met bitcoin betalingen in de Verenigde Staten

4873 totale weergaven

Ibex Pay maakt op 15 mei bekend dat het de Amerikaanse markt achter zich zal laten. Het betalingsbedrijf schort haar diensten in de VS op vanaf 31 mei. Het legt niet uit waarom het dit precies doet, maar er zijn genoeg geruchten.

Het bedrijf dringt er bij gebruikers op aan om hun Swan-accounts of bitcoin adressen vóór 31 mei op te geven, zodat Ibex het geld naar Amerikaanse klanten toe kan sturen (als een reguliere “opname”, of withdrawal).

https://x.com/IBEXpay/status/1790814896239620577

Ibex Pay is een dienst van IBEX Mercado, een bedrijf uit Guatemala. Het gooide hoge ogen in 2021 toen het vanuit het niets overal in El Salvador opkwam in de maanden nadat bitcoin een wettig betaalmiddel werd. Daarna groeide het ook veel, met name in Miami toen ze rond de jaarlijkse conferenties in Florida veel winkeliers overhaalden om bitcoin te accepteren.

Deze betalingen gaan via het lightning netwerk, een secundaire laag bovenop bitcoin voor snelle en goedkope transacties.

Na Phoenix, Samourai, Wasabi Wallet en Wallet of Satoshi, is er nu dus weer een partij die de VS niet te gebruiken is. Ibex Pay geeft geen reden op, maar het is geen geheim dat het onduidelijke tijden zijn voor lightning bedrijven. Want worden ze net als privacy-tool Samourai Wallet ook gezien als een money transmitting business, als ze geld routeren via hun lightning node?

Het lightning netwerk is daarnaast een erg privacyvriendelijke betaallaag, omdat het in een onion-structuur werkt. Dit kan het met de ontwikkelingen in de VS extra riskant maken. Want van wie komt het geld dat je ontvangt precies vandaan? En van wie routeer je betalingen?

Enfin, de reden is dus niet bekend gemaakt dus het blijft gissen. Ibex Pay blijft wel gewoon werken buiten de VS.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsibex payVS