ICO Review: Gaimin, is de gamer de link naar mainstream adoptie van crypto?

Door cryptojurist Clint Cabell – De hype van 2017 is ver te zoeken. De voornaamste reden hiervoor is de onzekerheid op het gebied van regels en wetgeving. Daarnaast hebben dApps gefaald om tijdens de hype van 2017 gebruikers te verbinden op hun platforms. Zelfs de meest gebruikte Dapp, CryptoKitties, heeft eind 2018 nog maar zo’n duizend gebruikers per dag.

Fortnite

De game Fortnite werd dit jaar wel door meer dan 125 miljoen spelers per maand gespeeld. Als crypto een brug weet te slaan tussen cryptovaluta en 1,23 miljard gamers wereldwijd, is de kans op positieve wetgeving en mainstream adoptie een stuk groter. Dit biedt niet alleen voordelen op het gebied van adoptie, maar ook op het gebied van decentralisatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gamers en recht

Het zou niet de eerste keer zijn dat door een computerspel invulling wordt gegeven aan bestaand recht. In 2007 was niet Fortnite, maar Runscape de meest populaire game. De ene gamer bedreigde de andere gamer met fysiek geweld om een virtueel item van aanzienlijke waarde af te staan in de game. De vraag die de Hoge Raad zich uiteindelijk stelde in 2012 was of een virtueel item aan te merken is als ‘’een goed’’ in de zin van diefstal in het strafrecht. De verdediging meende dat een item een virtuele illusie is, uit ‘bits en bites’ bestaat en dus nooit aangemerkt kan worden als een goed. De Hoge Raad bepaalde hier anders over en wees dat het item met inspanning en tijdsinvestering is verworven en dat het bezit ervan begerenswaardig was. Om de beschikkingsmacht over een virtueel item onder bedreiging af te staan is sindsdien hetzelfde als beroofd te worden van fysieke goederen. De virtuele aard van het object doet hier niet aan af.

‘Mineable’

Bitcoins en vele andere cryptovaluta worden net als items in Runescape verworven door inspanning en tijdsinvestering en het bezit van Bitcoins is voor velen uiterst begerenswaardig. Voorbeelden van deze Proof of Work-coins zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Dash. Je kunt deze op coinmarketcap.com herkennen aan de tag ‘Mineable’.

Minen met GPU

Deze inspanning wordt gedaan een videokaart of GPU. Elke spelcomputer heeft een GPU en als je niet aan het gamen bent zou je computer dus voor jou kunnen minen. Met de software van Gaimin kan je met enkele klikken een miningpool joinen en je PC voor jou laten werken als jij niet aan het gamen bent. Je kan de geminede coins gemakkelijk gebruiken om items, games of bitcoins te kopen of te sparen en uit te laten betalen wanneer jij wilt.

Er zijn wereldwijd 1,23 miljard gamers die bij elkaar bijna 100 miljard dollar in sales genereren. Voor 2019 zijn deze voorspellingen nog hoger. Als het full time benutten van de GPU hier nog bijkomt zal er een nieuwe crypto-economie ontstaan en vanzelfsprekend zal dit voor nog meer verkoop zorgen. Gebruik en decentralisatie zijn twee belangrijke factoren voor het succes van een blockchain en het vertrouwen in cryptovaluta.

Gaimin

Gaimin zal in de zomer van 2019 wereldwijd beschikbaar zijn voor alle ruim 1,23 miljard gamers. Momenteel kun je je aanmelden als Alpha Tester of alvast een account maken op Gaimin om te zien hoe de toekomst van mining en crypto utility eruit ziet. Arjan Eikelenboom is de Brand Ambasador voor Gaimin. Het is het tweede blockchain project waar Arjan volledig bij betrokken is. Vorig jaar werd hij lid van het Credits team dat op dat moment, net als Gaimin nu, in een beginnende fase verkeerde.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Over Clint Cabell

Clint Cabell (Linkedin) is een jurist uit Nijmegen met een bijzondere interesse in de blockchain en de maatschappelijke toepassing hiervan. Hij gaat de komende maanden aandacht geven hoe de blockchain – en de financiële technologie van invloed is op ons dagelijkse leven.

Eerdere bijdragen van Clint:

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
ICO