‘Ik denk dat BTC er klaar voor is’ – bullish nieuws om de week mee te starten

Bitcoin begint de week op bekend terrein net onder de 50.000 dollar, waar de weerstand op dit moment nog altijd te sterk blijkt voor bitcoin.

Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot het nieuwe jaar lijkt een ouderwetse decemberrally nog ver weg. Hetgeen betekent dat we het patroon van 2013 en 2017 waarschijnlijk niet gaan herhalen. Analist Cole Garner is echter vol vertrouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is er klaar voor

Het is geen geheim dat de on-chain indicatoren sterk zijn gebleven, ondanks dat de spotprijs momenteel stevig onder de all-time high hangt. Nu zijn daar nog wat indicatoren bijgekomen die analist Cole Garner serieus vertrouwen geven dat er een paar “groene dagen” voor ons in het verschiet liggen.

In een serie van tweets over het weekend heeft de beroemde statisticus enkele van de voor hem belangrijkste charts gedeeld die nu bullish signalen afgeven. “Ik denk dat bitcoin er klaar voor is. Plotseling springen al mijn favoriete leidende indicatoren op groen en laten ze kracht zien.”

Het belangrijkste signaal komt volgens Garner van de over-the-counter (OTC) handelsbureaus. De bitcoin-balansen van deze entiteiten zagen afgelopen week een plotselinge stijging die correspondeert met de koopactiviteit van klanten.

Hoewel deze statistiek niet altijd een juiste voorspeller van de koers is blijft het voor Garner een “krachtige alpha”. “Het is één van de beste leidende indicatoren die ik ooit heb gezien. Nu is deze indicator weer op bullish terrein,” aldus Garner.

Bitcoin ETFs vullen de reserves bij

Institutionele beleggers nemen geen gas terug wat betreft de adoptie van bitcoin. Terwijl er op de OTC markt meer bitcoin wordt gekocht, leert verse data ons dat de exchange-traded-funds (ETFs) ook bezig zijn met accumuleren.

De Purpose Bitcoin ETF, de eerste gelicenseerde Canadese spot bitcoin ETF voegde in de maand december al 4.342 bitcoin toe aan de reserves. Een toename van 17,6 procent op het totaal. Het lijkt er dan ook vooral op dat professionele beleggers nu inkopen en dat retail enigszins achterblijft.

De Canadese spot bitcoin ETF heeft nu in totaal 28.974 bitcoin in beheer. Een ongelooflijk aantal gezien ze pas sinds februari van dit jaar op de markt zijn. Het is dan ook wachten op een Amerikaanse spot bitcoin ETF, waar de markt ongeveer 20x groter is dan in Canada.

Hoe lang die nog op zich laat wachten is niet duidelijk, want de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt niet happig op het accepteren van een spot bitcoin ETF. De druk op de SEC neemt echter met de dag toe, waardoor een Amerikaanse spot bitcoin ETF niet heel ver weg meer kan zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....