Illinois wil met nieuwe wetgeving een Bitcoin-vriendelijk klimaat creëren

De Amerikaanse staat Illinois gaat Nebraska en Wyoming achterna om een Bitcoin-vriendelijk klimaat te creëren. Ze komen met nieuwe wetgeving dat zich op een constructieve manier opstelt ten opzichte van digitale activa.

Illinois

Illinois is een staat in mid-westen van de Verenigde Staten. Ze zullen binnenkort als derde staat in de VS wetgeving goedkeuren die Bitcoin bevoordeelt met een nieuw 'digital asset charter'. Dit zal worden toegekend aan een (trust)bedrijf in plaats van aan een traditionele bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee zijn er veel paralellen te zien met Wyoming, waar Wall Street-veteraan Caitlin Long de kar trekt. Hier zijn onder andere de Bitcoin bedrijven Kraken, Avanti en Anchorage met open armen verwelkomt middels een bank charter.

Met een bank charter krijgt een financiële instelling goedkeuring om gelddeposito's van individuen en organisaties te accepteren en te beschermen. Het is de eerste stap om vanuit het niets een bank te worden, met akkoord van de overheid.

De verwachting is dat deze 'bitcoin banken' zelf ook dollar reserves mogen aantrekken zoals elke commerciële bank in Amerika. Dat is belangrijk omdat liquiditeit als bank én exchange een vereiste is in een markt die nog de nodige groeistuipen moet gaan maken.

Op 23 maart 2021 keurde het Illinois House Committee on Financial Institutions unaniem een ​​wetsvoorstel goed om een ​​bankcharter op te stellen voor een Special Purpose Trust-bedrijf. Vandaag (maandag 24 mei, red.) zou de wet in werking kunnen stellen, zo stelt Long op Twitter.

Adoptie Bitcoin als technologie

In Illinois zijn smart contracts ook al gelegaliseerd. Republikein Keith Wheeler introduceerde een wetsvoorstel met de naam 'Blockchain Technology Act' waardoor smart contracts onder bepaalde omstandigheden legaal en bindend zijn.

Wie smart contracts zegt, denkt misschien snel aan altcoins zoals Ethereum. Je kunt echter ook op Bitcoin programmeren, met script (en miniscript of minsc) of Discreet Log Contracts.

Caitlin Long en het enthousiasme van haar medestanders is aanstekelijk. Ook Cynthia Lummis, Republikeinse senator is openlijk Bitcoiner, zelfs tot de lasereyes-meme aan toe. Nadat Wyoming zich duidelijk uitsprak als pro-Bitcoin volgden er langzaam meer staten. North Dakota accepteert bijvoorbeeld bitcoin voor energierekeningen. Ze kijken bij de buurstaat af of er meer toepassingen zijn.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
bank

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Solana koers verwachting Data en Analyse
  Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

  Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

  crypto kopen en bewaren Nieuws
  XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

  De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

  Lees meer