In Turkije heeft de bitcoin koers al een nieuwe all-time high bereikt

De bitcoin koers gaat deze maand als een raket en met een prijs van, op het moment van schrijven, 61.900 Amerikaanse dollars komen we steeds dichter bij de all-time high van bijna 65.000 dollar. Waar vrijwel de hele wereld let op de dollarkoers van bitcoin is het in sommige andere valuta al feest.

Zo mogen bitcoiners in Turkije, Zuid-Korea en Japan zich al gelukkig prijzen met het bereiken van een nieuwe all-time high in hun eigen valuta. Wat in principe vooral betekent dat hun munt het minder heeft gedaan de dollar in de afgelopen periode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eurokoers kruipt ook richting all-time high

Ook in onze eigen euro zijn we er bijna en lijkt het een kwestie van tijd voordat we een nieuwe all-time high mogen noteren. Waarna zomaar de gekte en hype rondom bitcoin weer helemaal kan losbarsten.

Op het moment van schrijven handelen we net boven de 53.000 euro en moeten we voor een all-time high over de koers van 54.300 heen klimmen. Wat we alvast kunnen melden is dat we vannacht in ieder geval al de hoogste dagelijkse sluiting ooit in euro’s hebben gemeten.

Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit alweer het einde van deze bullrun is, zeker gezien alles wat er ook op macro-economisch vlak gebeurt en laten we ook niet de toelating van de eerste bitcoin futures ETFs vergeten.

Het fiatsysteem piept en kraakt

Terwijl de inflatie spaarders in het fiatsysteem keihard raakt en wereldleiders nog altijd proberen te verkopen dat het een tijdelijk fenomeen is, beginnen bitcoiners steeds meer te roepen hoe alles goedkoper wordt in bitcoin.

Het verkopen van bitcoin als een middel tegen inflatie wordt met de dag eenvoudiger. Een inflatie van 1 tot 2 procent klinkt niet zo spannend, maar als de officiële cijfers vanuit overheden al richting de 5,5 procent kruipen, dan begint het spannend te worden.

Zeker gezien steeds meer mensen ook begrijpen dat de inflatie in financiële assets, en dan spreekt met name de huizenmarkt aan, een stuk hoger is dan die 5 procent. Het vertrouwen in het fiatsysteem ebt langzaam weg en dat zien we momenteel terug in de bitcoin koers.

Op naar een nieuwe all-time high in dollars! Wij zijn er helemaal klaar voor.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....