Inferno Drainer overhandigt draining tools aan Angel Drainer

450 totale weergaven
|

Inferno Drainer draagt haar tools voor het aftappen van crypto wallets over aan Angel Drainer, wat aanleiding geeft tot zorgen over een toename van de activiteiten van cryptodieven.

Inferno Drainer diensten worden van Angel Drainer

Inferno Drainer, een bekend platform voor het leegmaken van crypto wallets, heeft de controle over haar dienst overgedragen aan Angel Drainer, waardoor er bij experts op het gebied van cryptoveiligheid bezorgdheid ontstaat over een mogelijke toename van crypto drainage activiteiten.

Dit is de tweede keer in een jaar dat Inferno de crypto draining activiteiten heeft verlaten, hoewel de vorige exit van korte duur was.

De overdracht

De overdracht aan Angel Drainer, aangekondigd op 19 oktober via Telegram en gerapporteerd door blockchain beveiligingsbedrijf Scam Sniffer, zou een gevaarlijkere fase kunnen betekenen voor het crypto draining ecosysteem.

Inferno Drainer sprak haar vertrouwen uit in het vermogen van Angel om het platform te beheren en merkte op dat Angel dezelfde codebasis en functies zou behouden, inclusief meer dan 200 protocollen, autoclaims en bypasses.

Het team van Inferno verzekerde haar gebruikers ervan dat bestaande gegevens- en servicefuncties, inclusief inloggegevens en statistieken, tijdens de transitie intact zouden blijven.

Wallet drainers als Inferno en Angel voorzien oplichters van phishing tools, waaronder valse social media profielen en websites, in ruil voor een deel van de gestolen crypto. In 2023 faciliteerden deze diensten de diefstal van 295 miljoen dollar van 324.000 slachtoffers.

Commentaar op de overdracht

Yu Xian, oprichter van het blockchain beveiligingsbedrijf SlowMist, gaf commentaar op de overdracht en stelde dat de combinatie van de expertise van Inferno en Angel zou kunnen leiden tot een nog gevaarlijkere crypto drainage operatie. Hij benadrukte dat beide platforms een sterke code-engineeringkwaliteit delen, wat suggereert dat het samengevoegde platform effectiever zou kunnen zijn.

Andere beveiligingsanalisten wezen erop dat Angel en Inferno de afgelopen maanden vergelijkbare codestructuren hadden laten zien, wat leidde tot speculaties dat Angel Inferno mogelijk had gekocht toen het aanvankelijk werd gesloten. Sommige deskundigen zijn van mening dat de huidige overdracht een manier zou kunnen zijn om de echte controleverschuiving te verbergen.

Tweede keer vertrek van Inferno Drainer

Dit is niet de eerste keer dat Inferno zijn vertrek aankondigt. In november 2023 beweerde Inferno de activiteiten te hebben stopgezet nadat hij de diefstal van meer dan $80 miljoen had gefaciliteerd, maar ze doken in 2024 weer op nadat het onder de radar had gewerkt.

Deze keer lijkt de overdracht aan Angel Drainer echter definitiever. Scam Sniffer meldde dat Inferno al 2.845 ETH, ongeveer $7,5 miljoen, van haar adres voor het innen van kosten naar andere portemonnees heeft overgedragen, en dat het adres voor de kosten in de blockchain is bijgewerkt, wat wijst op een volledige overdracht van controle.

Wat zijn de gevolgen van deze transitie?

Deze transitie zal naar verwachting aanzienlijke gevolgen hebben voor de crypto-ruimte, aangezien beide platforms belangrijke spelers zijn geweest in de wereld van wallet draining systemen, die doorgaans worden gebruikt om geld te stelen via phishing programma’s.

De combinatie van de expertise van Inferno en de voortdurende activiteiten van Angel zouden kunnen leiden tot een escalatie van crypto draining aanvallen.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...