Inflatie in Nederland fors hoger dan Europees gemiddelde

De inflatie in Nederland is vastgesteld op 7,3% voor de maand februari. Dat blijkt uit een nieuwe berekening van Eurostat, het statisch bureau van de Europese Unie.

De inflatie in Europa is gemiddeld 5,9% voor de maand februari. In januari was er nog sprake van een stijging van 5,1% ten opzichte van 12 maanden eerder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Nederland ligt het inflatiecijfer zelfs op 7,3% voor februari. De prijzen van goederen en diensten zijn in ons land dus harder gestegen dan in de meeste andere landen.

Met name energie (elektriciteit, gas en brandstoffen) en voedsel zijn fors aan inflatie onderhevig, aldus de onderzoekers van Eurostat.

Inflatie in Nederland fors hoger dan Europees gemiddelde
bron: Eurostat

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwseuroinflatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...