Bitcoin beurzen ontvingen gezamenlijk 344 miljoen gebruikers in januari 2021

Bitcoin (BTC) is booming. En dat zorgt voor grote bezoekersaantallen bij de online bitcoin beurzen.

Grote beurzen

Een van de populairste manieren om aan bitcoin te komen zijn beurzen. Daarnaast kun je daar ook handeldrijven met (of tegen) andere handelaren. 344 miljoen gebruikers bezochten de website van een bitcoin beurs in januari van dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een stuk meer dan aan het einde van 2020. In december was dat aantal ‘slechts’ 196 miljoen.

De prijs van bitcoin stond zelden hoger dan nu, maar toch is die 344 miljoen geen record. In januari van 2018 waren er zo’n 531 miljoen bezoekers bij de beurzen.

Leider in deze statistieken is al enige tijd de beurs Binance. Zij waren goed voor zo’n 28,8% van alle bezoekers. Op de tweede plek staat Coinbase met 25,11% en op gepaste afstand staat nummer drie Kraken (6,19%).

Bitcoin brak vorige maand voor het eerst de grens van $40.000. Niet gek dus dat er weer meer aandacht voor de munt komt.

Interesse

Het aantal zoekopdrachten op Google blijft voorlopig nog achter op de groeiende interesse bij beurzen. In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat we op Google nog lang niet op het niveau zijn van 2017/2018. Al was dat ook vooral een hoge piek rond de tijd dat BTC records brak richting $20.000.

Poll

Gebruik jij een Nederlandse of buitenlandse beurs?
Lees meer over:
beursBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...