Interview met de mannen achter Bitcoin Jungle in Costa Rica

In Costa Rica is er een beginnende bitcoin economie gestart. Bitcoin Focus sprak met de mannen achter het project, Lee en Richard. Hieronder lees je een korte preview van dit premium artikel.

Bitcoin Jungle

Amerikaan Richard trapt het gesprek af over de begindagen van het Bitcoin Jungle-project in Uvita, Costa Rica:

“Ik ben een docent en wilde graag een school maken die draait op een bitcoin standaard, maar had geen idee hoe dat te doen.”

“Daarom zocht ik contact met de community omdat ik docenten wilden betalen met bitcoin, we wilden bitcoin accepteren. Gelukkig kwam ik in contact met Lee en vanuit het niets ging ik met hem mee naar El Salvador. Daar maakte hij een fork van de Bitcoin Beach Wallet (nu bekend als Blink, red.) en zo begon het project Bitcoin Jungle.”

Van de school kwam niets terecht en nu anderhalf jaar is de wallet gelanceerd. Samen zijn ze parttime verder gegaan met het project. Nu is de zoektocht naar gebruikers (die bitcoin willen accepteren en betalen) begonnen.

In het premium artikel zie je foto’s en lees je hoe het tweetal de eerste stapjes zette op de farmers market.

#189 Bitcoin Jungle onder de loep

Inmiddels heeft de Bitcoin Jungle Wallet 1.500 tot 2.000 actieve gebruikers per maand. Qua winkeliers zijn er iets meer dan 100 ondernemers die bitcoin accepteren. Bijna iedereen houdt inmiddels bitcoin aan als valuta: de vraag naar conversiewisseling is volgens Lee verrassend laag.

De point-of-sale software is goed voor 200 bitcoinbetalingen per maand. Dit zijn overigens alleen de cijfers van de grotere ketens (omdat ‘simpele’ marktkooplui gewoon de smartphone-app gebruiken en niet de BTC Pay Server-integratie).

“Als je naar de farmers market gaat, zie je dat de eigenaren qua bedrijf niet groot genoeg zijn om een eigen creditcard betaalterminal te krijgen. Er zijn veel hordes te nemen: je moet een equivalent van een bv hebben en ga zo maar door. Als je kokosnoten en bananen verkoopt, gaat dat niet lukken. Daardoor betaalt iedereen met contant geld.”

Bitcoin lost dit voor hen dus op!

???? Ontdek de voordelen van de Premium Nieuwsbrief!

Met een premium abonnement kun je het hele interview lezen op Bitcoin Focus. Krijg toegang tot exclusieve analyses, artikelen en het meest recente nieuws in de wereld van bitcoin. Meld je vandaag nog aan voor onze Premium Nieuwsbrief en til je kennis naar een hoger niveau. Om je te verwelkomen hebben we een speciale actie voor jou!

Met de code WELKOMBIJFOCUS zijn ook voor jou al deze unieke verhaal binnen handbereik, net als iedere nieuwe edities op dinsdag, donderdag en vrijdag. Je kunt de eerste maand voor 1 euro uitproberen door bovenstaande code in te vullen op de premiumpagina. Veel leesplezier!

Lees meer over: