Investeerder Icahn wil met ‘minstens 1 miljard dollar’ in Bitcoin en crypto stappen

Bitcoin weet weer een nieuwe miljardair achter zich te scharen. De legendarische investeerder Carl Icahn vertelde gisteren dat hij met zijn bedrijf 'op een relatief grote manier' in cryptovaluta gaat stappen.

Carl Icahn

Icahn was in gesprek met Bloomberg Markets. Hij is de oprichter en aandeelhouder in Icahn Enterprises. De 85-jarige zakenman vertelde dat ze nog geen crypto-activa aanhielden, maar dat ze wel op een 'relatief grote manier' betrokken zouden kunnen raken met de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel je Icahn wel zou kunnen omschrijven als een boomer, weet hij wel waar hij het over heeft. Hij kan Bitcoin en Ethereum op technisch vlak onderscheiden, en ziet Bitcoin "als een Store of Value". Deze term houdt in dat de miljardair bitcoin ziet als oppot- of spaarmiddel.

Eerlijk is eerlijk: naast Bitcoin is Icahn ook gecharmeerd van Ethereum en 'de onderliggende blockchain'. Hij vertelt dat hij momenteel nog geen bitcoin heeft, maar dat ze momenteel wel onderzoeken om dit in de toekomst aan te schaffen.

"Ik kijk naar het hele bedrijf. Ik kijk op dit moment niet per se naar wat ik moet kopen, maar naar de manier hoe ik er op een relatief grote manier met Icahn Enterprises betrokken bij kan raken. Omdat ik denk dat het zal blijven bestaan."

Miljard(en) dollars

Interviewer Caroline Hyde vroeg hier goed op door en wilde weten wat de definitie is van 'relatief groot'. Miljoenen? Miljarden? Of meer? Icahn vervolgt:

"Als wij op 'een grote manier' instappen, betekent dat niet dat we zomaar even een ​​paar munten of zoiets kopen. Ik bedoel, groot instappen betekent dat we dat met één miljard, anderhalf miljard dollar doen. Maar hoeveel precies ga en kan ik niet zeggen."

Volgens Forbes was het netto vermogen van Icahn zelf in mei 2021 ongeveer $15,6 miljard.Het bedrijf van Icahn had in 2016 zo'n $33 miljard aan assets in beheer.

De laatste tijd zag hij meer medemiljonairs voor Bitcoin kiezen. Ray Dalio zei onlangs dat hij liever Bitcoin had dan obligaties. Stan Druckenmiller ziet Bitcoin ook al maanden als een alternatief voor de (instortende) Amerikaanse dollar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over: