Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

5448 totale weergaven
microstrategy michael saylor

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet in de laatste plaats gunstig is geweest voor MicroStrategy. MicroStrategy, een bedrijf in bedrijfsinformatie, heeft ongeveer 190.000 BTC tokens gekocht de afgelopen jaren, met een waarde van bijna 10 miljard dollar. Deze aanzienlijke investering in bitcoin heeft ertoe geleid dat de marktkapitalisatie van het bedrijf is gestegen naar 12 miljard dollar. Deze strategische investering in bitcoin heeft MicroStrategy op de rand van een mogelijke opname in de S&P 500 geplaatst, een van de meest prestigieuze indexen op de Amerikaanse aandelenmarkt die de 500 grootste openbaar verhandelde bedrijven in de Verenigde Staten bevat.

MicroStrategy op randje van S&P 500

De criteria voor opname in de S&P 500 omvatten een marktkapitalisatie van ten minste 15,8 miljard dollar, naast andere vereisten zoals het voldoen aan liquiditeitsdrempels en het aantonen van een consistente winstgevendheid gedurende ten minste vier opeenvolgende kwartalen voorafgaand aan de aanvraag. Ondanks de hoge normen van de S&P 500, hebben de strategische bitcoin investeringen van MicroStrategy het bedrijf gestaag dichter bij het voldoen aan deze criteria gebracht.

Een verdere stijging van de prijs van bitcoin, vooral als deze de grens van 52.985 dollar overschrijdt en zijn recordhoogte van 69.000 dollar bereikt, zou de marktkapitalisatie van MicroStrategy aanzienlijk kunnen verhogen en het dichter bij de drempel voor de S&P 500 kunnen brengen. Momenteel is bitcoin slechts 23% verwijderd van zijn piekprijs, en een notering van MicroStrategy in de S&P 500 zou de geloofwaardigheid van bitcoin verder kunnen valideren, waardoor het mogelijk een vast onderdeel wordt van meerdere investeringsportefeuilles.

https://twitter.com/IIICapital/status/1758129670929654104

Michael Saylor blijft bitcoin kopen met MicroStrategy

MicroStrategy’s CEO, Michael Saylor, uitte in een interview met Bloomberg zijn groot steun voor bitcoin door te zeggen: “Ik ga voor altijd de top kopen,” en benadrukte de waarde van bitcoin door het te beschrijven als “de uitwegstrategie. Het is het sterkste bezit.” MicroStrategy is dus voorlopig nog niet klaar met het inslaan van bitcoin!

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...