Investering stimulus cheque VS van $1.200 in Bitcoin leverde 640% winst op

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Amerikaanse burgers met de beroemde 'stimulus cheque' een zakje geld van de overheid kregen. In april 2020 kreeg men $1.200 als handreiking van de overheid om de lockdown en de daaropvolgende crisis mee te overleven. Als men destijds bitcoin had gekocht van dit geld, zouden ze een rendement hebben gehaald van 640%.

Stimulus cheque

Veel bitcoiners waren tegen het uitschrijven van deze cheques. Want waar kwam dit geld vandaan? De kosten komen linksom of rechtsom alsnog op het bordje van de burger terecht. Of het nu is in de vorm van belasting of in de vorm van inflatie door de geprinte kredieten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe dan ook: destijds waren er Amerikanen die uit stil protest (of uit weelde) hun cheque direct omzetten in bitcoin. Daardoor hebben ze deze $1.200 zien stijgen tot een vermogen van $8.500.

De Amerikaanse regering nam vorig jaar deze drastische maatregel om de ontwrichtende gevolgen van de pandemie te verwachten voor zowel individuen als bedrijven.

Donald Trump zette destijds nog heel trots zijn handtekening onder het plan met de woorden: "Ik heb nog nooit iets ondertekent waar een B in staat."

Hij doelde daarmee op de meer dan 1 biljoen dollars die werden gereserveerd voor dit 'goede doel'. In totaal ging het om 2 biljoen (of $2.000 miljard).

Bitcoin als 'goed doel'

Vervolgens kon de Federal Reserve met het deel van dit geld in porties van $1.200 uitdelen aan iedere burger die jaarlijks minder dan $75.000 verdient. Medio april kwamen de eerste cheques aan bij de gelukkigen.

Dit was ook het moment dat er op Twitter een bot in het leven werd geroepen: $1200 Stimulus Is Now Worth. Het hield sindsdien regelmatig de waarde van deze cheque bij als je het in bitcoin stopte. Achteraf gezien was dat een zeer goede keuze geweest:

Dit geld had destijds 0,18 bitcoin (BTC) opgeleverd. Momenteel kun je voor dezelfde $1.200 nog maar 0,024 bitcoin kopen.

Waar het geld natuurlijk bedoeld was om huur of voedsel mee te betalen, zorgt het dus indirect voor enorme bubbels. Het afgelopen jaar is er enorm geïnvesteerd door de retailmarkt. De app Robinhood is daar het levende voorbeeld van.

Tegelijk zorgde de cheques ervoor dat de kracht van bitcoin alleen meer duidelijker werd: overheden kunnen niet over de rug van het spaargeld van de burger geld bijdrukken om zo de economie te stimuleren. Bitcoin is schaars. Helemaal ten opzichte van stimulus cheques.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: