Investeringsfirma Invesco verwacht dat ‘bitcoinbubbel’ barst in 2022 en koers van minder dan $30.000

Investeringsfirma Invesco verwacht een donkerzwart 2022 voor bitcoin waarin de “bubbel” klapt en bitcoin zakt tot onder de 30.000 dollar. De voorspelling is onderdeel van een serie van 10 “onwaarschijnlijke, maar mogelijke” uitkomsten voor 2022.

Volgens Invesco wordt de enorme koersval de culminatie van een serie van “bitcoin bubbels” die in de afgelopen twee jaar hebben plaatsgevonden. In het rapport vergelijkt Invesco het barsten van de bitcoin bubbel met de crash van 1929.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De marketing van bitcoin verliest momentum

Volgens Invesco verliest het marketing-verhaal van bitcoin in rap tempo momentum, gezien de hoge volatiliteit die de asset in 2021 ervoer. “Ons template wijst erop dat bubbels er gewoonlijk twee jaar over doen om volledig leeg te lopen, wat een bitcoin koers van onder de 30.000 dollar dit jaar niet onwaarschijnlijk maakt,” aldus Invesco in het rapport.

Grappig is dat hetzelfde Invesco vorig jaar voorspelde dat bitcoin naar 10.000 dollar zou crashen, waar de realiteit is dat we in november een all-time high van 69.000 dollar noteerden.

Op basis van de vorige voorspellingen van Invesco hoeven we ons over deze bearish uitspraken weinig zorgen te maken. Al geven ze dat zelf ook toe in het rapport en erkennen ze dat bitcoin zichzelf in de vorm van bubbels opwerkt naar een steeds hogere waardering. In hoeverre je dan nog van bubbels kunt spreken is de vraag.

Focus in 2022 op wetgeving

In 2022 ligt de focus voor de industrie voornamelijk op regulering en gaat het interessant worden om te zien hoe de grote landen bitcoin in hun wetboeken opnemen. Waar sommigen kiezen voor een algeheel verbod, lijken de meeste landen te opteren voor een meer vriendelijke benadering.

In de Verenigde Staten staat er een discussie op het programma over de impact op het klimaat van Proof-of-Work mining. Dat is een interessante discussie om in de gaten te houden, aangezien dat een hele zware dobber kan worden voor bitcoin als de verkeerde mensen teveel aan het woord komen.

Daarnaast was de “State of the World” sessie tijdens het World Economic Forum in Davos een interessante, gezien Narendra Modi, de minister president van India, daar opriep tot een globale en gezamenlijke benadering van de uitdagingen die bitcoin de samenleving biedt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....