IOTA (MIOTA) wordt hip: bekijk de footprint en authenticiteit van je kleding

Wordt IOTA (MIOTA) ineens hip? Het ‘Duitse’ blockchainbedrijf gaat samenwerken met ALYX, EVRYTHNG en Avery Dennison. Doel is meer transparantie in de supply chain van de kledingsector. Door een kledinglabel met je smartphone te scanne, is de CO2-voetafdruk van het kledingstuk te herleiden. Ook ziet de consument of een product echt of nep is.

IOTA en kledingsector

De ’tangle’ van IOTA is een vorm van decentrale ledger technologie. Het werkt anders dan het proof-of-work protocol van bitcoin bijvoorbeeld. IOTA gaat de data valideren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Welke andere partijen zijn betrokken?

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”yes” title=”Meer nieuws van IOTA” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”2″ style=”grid” align=”none” withids=”31413, 31655″ displayby=”recent_posts” orderby=”rand”]

Hoe werkt het?

Elk kledingstuk krijgt een digitale versie. De gegevens zijn geregistreerd achter een QR code, die is opgeslagen in de cloud.

Elke schakel in de normale toeleveringsketen levert data aan het project. De cloud van EVRYTHNG dient als data-opslag.

IOTA (MIOTA) wordt hip: bekijk de footprint en authenticiteit van je kleding

Na verificatie van de data kunnen consumenten de QR-code van het product in de winkel scannen.

Zo is bij levering al te zien of een product echt of nep is. Op deze website staat een voorbeeld wat je allemaal krijgt te zien bij het scannen van een label.

Lees meer over:
AltcoinIOTAsupply chain