IOTA lanceert Layer 2 EVM-netwerk gericht op DeFi en Real-World Assets (RWA)

3084 totale weergaven

IOTA heeft haar Layer 2 Ethereum Virtual Machine (EVM) netwerk gelanceerd, dat zich richt op de tokenisatie van echte activa en decentralized finance toepassingen (DeFi).

Focus op echte activa en DeFi

Het pas gelanceerde EVM-netwerk biedt smart contracts, cross-chain mogelijkheden en parallelle verwerking. IOTA mede-oprichter Dominik Schiener benadrukte het potentieel van het netwerk om triljoenen activa en institutionele investeerders on-chain te brengen. Het netwerk bevat functies zoals on-chain KYC voor het identificeren van investeerders en het faciliteren van institutionele DeFi-handelspools.

Technologische vooruitgang

Het IOTA EVM netwerk introduceert parallelle verwerking, waardoor meerdere transacties tegelijkertijd verwerkt kunnen worden, wat de schaalbaarheid verbetert, de gaskosten verlaagt en de transactiesnelheden verhoogt. Het bevat ook ingebouwde functies om MEV te voorkomen, waardoor een veilige en eerlijke omgeving voor deelnemers wordt gegarandeerd.

Strategische partnerschappen en adoptie

De lancering van IOTA EVM werd mogelijk gemaakt door samenwerkingen met LayerZero, Stargate Finance, Pyth Network en Supra. IOTA’s recente allianties met wereldwijde entiteiten zoals het World Economic Forum en het Tony Blair Institute for Global Change weerspiegelen de toewijding om traditionele sectoren te overbruggen met crypto-natieve toepassingen.

Deze samenwerkingen beogen een revolutie teweeg te brengen in de internationale handel via de Trade Logistics Information Pipeline (TLIP), die gebruik maakt van IOTA’s distributed ledger-technologie.

Impact op de markt en vooruitzichten

Na de lancering steeg het OTA-token met 6% naar $ 0.237, wat het groeiende vertrouwen van investeerders weerspiegelt. Momenteel staat het IOTA token op $0.16.

De marktkapitalisatie en het handelsvolume stegen ook, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor IOTA naarmate het blijft innoveren en zijn ecosysteem blijft uitbreiden. De focus van het netwerk op real-world activa en naleving van de wettelijke eisen positioneert het goed voor toekomstige groei en adoptie.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Samenvatting

De lancering van IOTA’s EVM-netwerk is een grote stap voorwaarts. Het integreert echte activa met blockchaintechnologie. Dit versterkt de gedecentraliseerde financiële mogelijkheden van IOTA. De focus op veiligheid, schaalbaarheid en compliance is cruciaal.

IOTA wil institutionele investeerders aantrekken. De positieve reactie van de markt onderstreept de potentiële impact. Deze ontwikkeling is belangrijk voor het bredere crypto-ecosysteem.

Lees meer over:
altcoinsEVMIOTAlayer-2

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....