Centrale bank van Iran gaat Bitcoin (BTC) kopen van Iraanse miners

Centrale bank van Iran gaat bitcoin kopen van Iraanse miners. Iran is hard geraakt door internationale sancties, maar lijkt zich nu op bitcoin te richten om de sancties te omzeilen.

De olie- en gasreserves die van nature aanwezig zijn in het land zijn een bron van goedkope energie. Die energie leent zich natuurlijk perfect voor het minen van bitcoin. Nieuwe wetgeving lijkt erop te wijzen dat de Iraanse centrale bank dat ook heeft begrepen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Iran geminede bitcoin direct naar de staatskas

Volgens berichtgeving van het Iranian Students’ News Agency heeft Iran nieuwe wetgeving als het gaat om bitcoin. De nieuwe wet zou Iraanse miners dwingen om hun vers gedolven bitcoin aan de overheid te verkopen.

Vanwege sancties vanuit met name de Verenigde Staten heeft Iran het al jaren moeilijk op het gebied van de internationale handel. Bitcoin zou een manier kunnen zijn om die sancties te omzeilen.

Iran volgt met deze move het voorbeeld van Venezuela. Daar heeft de overheid ook besloten om de in het land actieve miners te nationaliseren. Bitcoin wordt door Venezuela ook gebruikt als manier om aan de sancties van de VS te ontkomen.

De ruzie tussen Iran en de VS

Het botert al jaren niet tussen de VS en Iran, maar begin oktober werd daar met de sancties tegen Iraanse banken nog een schepje bovenop gedaan.

Als resultaat van de sancties is het voor Iraanse banken vrijwel onmogelijk om de dollars die ze in bezit hebben te gebruiken. Volgens de geruchten heeft dat de Iraanse overheid doen besluiten om van de dollar op de Chinese yuan over te stappen als reservemunt.

Met de yuan als reservemunt is het voor Iran makkelijker moeten zijn om hun olie op globale schaal te verkopen. Nu heeft de centrale bank van Iran er dus ook voor gekozen om bitcoin direct van Iraanse miners over te kopen.

Kort nadat ze eerder besloten bitcoin te legaliseren als betaalmiddel voor internationale handel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIran

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....