Is de bullmarkt begonnen? Steeds minder bitcoin bij de beurzen

Wat de komende bullrun voor bitcoin (als die er komt) extra interessant maakt, is dat we voor het eerst in de geschiedenis van de digitale munt te maken hebben met een dalende supply bij de beurzen. Het aantal bitcoin bij gecentraliseerde beurzen bereikte in maart 2020 zijn piek.

Inmiddels zijn we van ongeveer 3 miljoen bitcoin afgedaald naar iets meer dan 2 miljoen stuks bij de beurzen.

Bitcoin stromen weg bij de beurzen

In mei 2023 bereikte het aantal bitcoin bij de beurzen een lokale piek, maar sindsdien zijn er alweer 200.000 verdwenen sinds dat moment. Daarmee krijgt de neerwaartse trend in de bitcoin-balansen van de beurzen een vervolg en dat lijkt bullish voor de koers.

Hoe minder bitcoin er beschikbaar zijn bij de beurzen, hoe minder kapitaal er nodig is om een gigantische bullrun te veroorzaken.

Wat dat betreft is het ontzettend gaaf om via de blockchain van bitcoin dit soort statistieken in de gaten te kunnen houden.

Op 7 november bereikte ook het koopgedrag van lange-termijn holders van bitcoin een record. Zij kochten op dat moment namelijk 92 procent van alle door miners geproduceerde nieuwe bitcoin op.

Historisch dieptepunt is bullish voor bitcoin

Analisten van Glassnode geloven dat de lage hoeveelheid bitcoin bij de beurzen in combinatie met het geringe aantal bitcoin in handen van korte-termijn investeerders een bullish fundament vormt voor de digitale munt.

De hoeveelheid bitcoin die beschikbaar zijn voor de vrije verkoop staat op relatieve basis op een historisch dieptepunt volgens de analisten van Glassnode.

“Als we de supply in handen van korte-termijn investeerders en de bitcoin bij de beruzen vergelijken, dan zien we dat het voor allebei om ongeveer 2,3 miljeon stuks gaat. Dat brengt de ‘beschikbare supply’ van bitcoin op 23,8 procent van alle munten die in omloop zijn, wat het laagste niveau ooit is”, aldus Glassnode.

Dat zijn cijfers die we in aanloop naar een halving nog niet eerder zagen, wat in combinatie met de komst van de Spot Bitcoin ETF en mogelijk ook de eerste renteverlagingen een hele interessante koersperiode kan opleveren voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....