Is Pepe Coin klaar voor een explosieve bull run? Technische analyse onthult kansen van 124% stijging!

647 totale weergaven
Is Pepe Coin klaar voor een explosieve bull run? Technische analyse onthult kansen van 124% stijging! |

De cryptomarkt heeft de laatste weken opnieuw de aandacht getrokken, met meme coins die weer volop in de belangstelling staan. Hoewel bekende munten als Dogecoin en Shiba Inu nog altijd de grootste zijn, blijft de Pepe community vastbesloten om de groene kikker meer waard te laten worden.

In dit artikel duiken we in de technische analyse van Pepe Coin en kijken we of deze meme coin klaar is voor een volgende explosieve run. Zijn de recente prijsbewegingen een voorbode van een nieuwe bull run voor meme coins, of is dit slechts een korte opleving?

Daggrafiek Pepe Coin (PEPE/USDT)

https://www.tradingview.com/x/P7q2Y4P1/

Bij het analyseren van de prijsactie van Pepe Coin zien we dat de munt de afgelopen weken enkele technische verbeteringen heeft laten zien. Tijdens de zomermaanden zagen we duidelijk een correctie, maar eind september wist de koers uit de dalende driehoek te breken. Dit was een duidelijk eerste signaal dat de bulls weer van zich lieten horen. Hierna steeg Pepe ook boven het 200-daags exponentiële moving average (EMA), weergegeven door de rode lijn op de grafiek. Ook dit was een positief signaal, aangezien deze indicator vaak wordt beschouwd als een belangrijke grens tussen een bull- en beartrend. Daarnaast is de 55-daagse EMA (blauwe lijn) recent naar boven gekruist, wat eveneens een indicatie kan zijn van opwaartse momentum.

Tevens is Pepe ook uitgebroken boven de piek van 24 augustus om een nieuwe weerstand rond 0,00001197 te vinden. In de recentste correctie werd de koers ook weer keurig opgevangen door de EMA200, waardoor er nu sprake is van een hogere bodem. Een overtuigende doorbraak boven de zojuist besproken weerstand, zou kunnen leiden tot een versnelling van het momentum en mogelijk een nieuwe rally in gang zetten. 

Daarnaast zijn er belangrijke Fibonacci-niveaus te zien op de grafiek. Om potentiële weerstand en koersdoelen vast te stellen kijken we naar de 1618 en 2618 Fibonacci-extensies, die zich respectievelijk rond de 0,00001423 en 0,00001787 bevinden. Het eerste niveau ligt vlak boven de topjes uit de periode tussen juni en juli. En het 2.618-niveau ligt vlak boven de voormalige all-time high die op 27 mei werd gevormd. Een doorbraak boven deze top kan mogelijk een verdere stijging uitlokken naar 0,00002376, het laatste Fibonacci-extensie niveau 4.236. Vanaf de huidige koers zou dat een stijging betekenen van ruim 124%.

Aan de onderkant zien we dat de 200-daagse EMA momenteel dient als een belangrijke steunzone, samen met het steunniveau rond 0.00000834. Een terugval naar dit niveau zou nog steeds gezond kunnen zijn binnen een opwaartse trend, mits de prijs steun vindt en weer opveert. Als de koers echter onder deze steun zakt, dan kan een verdere daling richting de steun op 0.00000585 in gang worden gezet.

Vooruitgang

Pepe Coin bevindt zich op een interessant punt. De doorbraak van de dalende trendlijn en de positie boven de 200-daagse EMA suggereren dat er ruimte is voor verdere opwaartse bewegingen. Echter, om de bullish trend voort te zetten, is het cruciaal dat de prijs boven de huidige weerstand breekt op 0,00001197.

Zoals altijd bij meme coins, blijft de volatiliteit hoog en is voorzichtigheid geboden. Hoewel de technische indicatoren positief ogen, kunnen plotselinge marktschommelingen het sentiment snel doen omslaan. Cryptohandelaren doen er goed aan om risicomanagement in acht te nemen en niet meer te investeren dan ze bereid zijn te verliezen.

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...