Italiaanse oud-minister: 'Bitcoin (BTC) is de toekomst en niet te stoppen'

Italiaanse oud-minister: 'Bitcoin (BTC) is de toekomst en niet te stoppen'

''Ik denk dat onze kinderen een wereld gaan zien waar valuta op een andere manier wordt gecreëerd'', dat stelt de Italiaans oud-minister van Financiën Giulio Tremonti. Tijdens de Code4Future conferentie in Italië schijnt de politicus zijn licht over de huidige ontwikkelingen op het gebied van financiën en bijvoorbeeld bitcoin (BTC).

Tremonti is tegenwoordig actief als directeur van de nonprofit denktank genaamd Aspen Institute. In een roundtable discussie doet de Italiaan een aantal opmerkelijke uitspraken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Tremonti heeft bijzonder veel vertrouwen in de ontwikkelingen van bitcoin. Hij ziet echter wel een aantal problemen, vooral op het gebied van regelgeving.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Giulio Tremonti"]"Bitcoin is de toekomst en kan niet worden gestopt. Het heeft wettelijk echter nog een onduidelijke status. Volgens de huidige regels is het een asset die je op je jaarrekening moet zetten. Maar als dat het geval is, moet er dan geen BTW over worden gerekend wanneer je het verkoopt? Er zijn nog veel onduidelijkheden."[/penci_blockquote]

Banken en gebrek aan vertrouwen

Banken kunnen wel eens worden voorbijgestreefd door de technologische ontwikkelingen. De gemiddelde bitcoiner is daar al lang(er) van overtuigd, maar ook Tremonti kijkt er op deze manier naar.

''Een samenwerking tussen traditionele banken en nieuwe digitale industrieën is essentieel. Er moet een structuur zijn dat nieuwe technieken implementeert, maar oude waarde blijft hanteren'', zegt hij.

De oud-minister ziet ook dat het vertrouwen in het bankwezen langzaam afbrokkelt.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Giulio Tremonti"]"Hoe kunnen we het vertrouwen weer terugkrijgen? Het idee is om het oude met het nieuwe te integreren om een nieuwe geschiedenis te schrijven. Het idee van vertrouwen in een centrale partij is al erg lang onderdeel van ons bestaan."[/penci_blockquote]

Tremonti ziet dus mogelijkheden voor het oude financiële systeem om zich aan te passen aan de nieuwe ontwikkelingen, om tot een soort van mengelmoes van oud en nieuw te komen.

Strijd tussen werelden

Hij benoemde ook nog de strijd tussen China en Amerika: ''De wereld splitst in tweeën: je hebt de republiek van de Verenigde Staten en de tirannie van China. Het Chinese systeem valt of staat bij totale controle. Deze technologieën zijn een controle techniek, geen financiële.''

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties