Jack Dorsey ziet kansen in Afrika voor Bitcoin (BTC) en Cash App

De mede-oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, is druk bezig met bitcoin (BTC). Dorsey bezocht onder andere Nigeria, Zuid-Afrika en Ghana. In deze landen wordt er flink gezocht naar bitcoin.

De inwoners van deze landen hebben zichzelf in de top 5 van bitcoin zoekopdrachten gewerkt bij Google.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afgelopen 12 maanden gebruiken Nigerianen, Zuid-Afrikanen en Ghanezen Google vaak om informatie te vinden over bitcoin.

Jack Dorsey ziet kansen in Afrika voor Bitcoin (BTC) en Cash App

Bezoek

Een topbestuurder van een miljardenbedrijf gaat niet zomaar ergens langs. Dorsey heeft naast Twitter ook het bedrijf Square onder zijn hoede. Met de Cash App bieden zij onder andere de aankoop en verkoop van BTC aan.

In Afrika ligt een grote markt voor een gemakkelijke geld app. Dorsey gelooft heilig in bitcoin. Telt dat op bij business mogelijkheden en je hebt een verklaring voor zijn bezoekjes.

Via Twitter is duidelijk te zien dat het niet (alleen) gaat om businessmeetings. Dorsey schuift ook aan bij kleine bitcoin meetups.

Ecosysteem

Dorsey is duidelijk over zijn doelen: ”Ik wil erachter komen hoe moeilijk het is om hier een bedrijf te starten. Ik wil kijken hoe ik kan helpen. Ik ben van plan hier drie tot zes maanden te gaan wonen.”

Dit lijkt op een langetermijnplan om de Cash App in verschillende landen in Afrika te lanceren. Elk land heeft zijn eigen regeltjes en eventuele problemen, dus het is belangrijk om daar een goed beeld van te krijgen.

De ondernemer ziet vooral mogelijkheden door het gebrek aan een goed werkend banksysteem. Terwijl smartphones en internet steeds toegankelijker en beter worden, blijft het geldsysteem achter.

Dat is een gat in de markt dat gevuld kan worden door bitcoin. En Dorsey hoop daar aan bij te dragen. (en wat aan te verdienen via de Cash App)

Dorsey en bitcoin

Met Square wil Dorsey ook bijdragen aan de ontwikkeling van het protocol van bitcoin. Het is immers een belangrijke spil in zijn toekomstplannen. Dan is het van belang dat het openbare protocol zo goed mogelijk wordt onderhouden en waar nodig verbeterd.

Square Crypto is de special bitcoindivisie van het bedrijf achter de Cash App. De werknemers daar hebben één taak: bouwen voor bitcoin. In september nam het bedrijf drie nieuwe ontwikkelaars aan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJack Dorsey

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...