Jack Dorsey: “Bitcoin gaat de Amerikaanse dollar vervangen”

456 totale weergaven

In een recente woordenwisseling op Twitter heeft de huidige CEO van Block en de voormalig CEO van Twitter, Jack Dorsey, aan superster Cardi B laten weten dat bitcoin volgens hem de dollar gaat vervangen.

We weten al langer dat Dorsey een groot voorstander is van bitcoin, maar hij begint zich de laatste tijd steeds meer te roeren in de discussie en zich te profileren als een ware bitcoin maximalist. Een miljardair met enorm veel invloed in de techwereld die 100 procent achter bitcoin staat, het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin gaat de dollar vervangen

Podcaster en bitcoin-journalist Dennis Porter kon het niet laten te reageren op de interactie tussen Dorsey en Cardi B en zei er het volgende over: "Als je mij in 2017 had verteld dat een miljardair en een popster met elkaar zouden bespreken dat bitcoin de dollar gaat vervangen, dan had ik je geloofd want bitcoin is onvermijdelijk," aldus Porter met een kwinkslag.

Nadat Dorsey eind november opstapte als CEO van Twitter duurde het niet lang voordat Square bekendmaakte verder te gaan onder de naam Block. De betalingsprovider die op de beurs miljarden waard is laat zo duidelijk zien waar de prioriteiten van het bedrijf voor de komende jaren liggen.

Het lijkt er heel sterk op dat Dorsey hiermee zijn droom achterna gaat om zich full-time op bitcoin te focussen en het door hem als belangrijkste project van zijn leven bestempelde bitcoin te ondersteunen. Wat ons betreft een goede zaak.

Dorsey probeert focus op bitcoin te leggen

In een andere tweet vandaag liet Dorsey zich negatief uit over het zogenaamde "web3" ecosysteem dat door venture capitalists en anderen wordt gepromoot als de toekomst van het internet. Waarmee vaak wordt gerefereerd naar Ethereum en andere 'met bitcoin concurrerende' platforms.

Volgens Dorsey is het belangrijk om ons te focussen op technologie die daadwerkelijk veilig, weerbaar en eigendom van de massa is. Waarmee hij aangeeft te geloven dat dit niet opgaat voor Ethereum en andere blockchains die in dezelfde markt als bitcoin opereren.

Iemand met zijn staat van dienst binnen de techwereld kan daadwerkelijk iets bereiken bij mensen die zich tot voor kort hebben laten ompraten door de gladde marketingpraatjes van promoters van dergelijke platformen. Het mooie is dat Elon Musk hier ook meteen op insprong.

Waar Dorsey vervolgens weer op reageerde dat het ergens tussen 'a en z' moet rondzweven. Beide heren geven hiermee aan dat het onzin is en vooral Dorsey impliceert met zijn teksten dat het afleiding is van datgene waar het echt om draait: Bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....