Twitter CEO Jack Dorsey haalt uit naar nieuwe beleid Coinbase

712 totale weergaven

Twitter CEO Jack Dorsey haalt op Twitter uit naar het nieuwe beleid van Coinbase. Eerder deze week publiceerde Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, een blogpost waarin stond dat Coinbase zich in de toekomst zo min mogelijk in het politieke debat gaat mengen.

Het doel van Coinbase is om een open financieel systeem voor de wereld te bouwen en daar hoort volgens Armstrong geen politieke afleiding bij. Alles moet gericht zijn op het grote doel en niet op zogenaamde randzaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kritiek op nieuwe beleid Coinbase

De blog van Armstrong werd echter niet overal goed ontvangen. Onder andere Jack Dorsey was niet mals met zijn kritiek. De CEO van Twitter liet weten dat Bitcoin juist een politiek statement is. Bitcoin is volgens Dorsey juist een politiek statement tegen een oneerlijk financieel systeem dat mensen uitsluit.

Door je als Bitcoin-bedrijf te distantiëren van het politieke aspect van Bitcoin laat je volgens Dorsey je klanten in de steek. Klanten die op dagelijkse basis problemen ondervinden van het huidige financiële systeem.

Hij begrijpt dan ook niet waarom je deze waarden niet aan de missie van je bedrijf zou verbinden. Ook voormalig medewerkers van Coinbase begrijpen niet waarom de exchange de problemen met het huidige financiële systeem niet kan erkennen.

Maar niet iedereen is negatief over het nieuwe beleid van Coinbase

Bitcoiner Pierre Rochard laat weten zich te kunnen vinden in het beleid. Volgens Rochard doet Coinbase er goed aan om lokale politiek te scheiden van de globale werkvloer. “Wees vooral actief in de lokale politiek als je dingen wilt veranderen, maar val je collega’s die met andere problemen dealen daar niet mee lastig.”

Oprotpremie voor werknemers die het oneens zijn met nieuwe beleid

Medewerkers die het niet eens zijn met het nieuwe beleid van Coinbase kunnen de toko verlaten met een zak geld. Dit bleek uit een gelekte interne mail die door The Block is opgepikt. Iedereen die zich niet op zijn gemak voelt bij het nieuwe beleid kan dit aangeven en vertrekken.

Uit de gelekte mail blijkt de medewerkers bij een vertrek kunnen rekenen op zes maanden salaris en een 7 jaar durend optierecht. Er zal waarschijnlijk geen exodus plaatsvinden bij Coinbase, maar er zullen vast een aantal werknemers van de regeling gebruik willen maken.

Lees ook: Dorsey: ‘Bitcoin beste kandidaat voor reservemunt van het internet’

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....