Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter

Bitcoin proponent Jack Dorsey zet een stapje terug en stopt als CEO van Twitter. Op het eerste gezicht lijkt dat wellicht niet goed voor bitcoin, gezien de dingen die Dorsey met Twitter reeds voor elkaar heeft gekregen wat betreft de bitcoin adoptie.

Maar het positieve aan dit verhaal is dat Dorsey hiermee meer tijd heeft om aan andere projecten te werken waarmee hij bitcoin verder kan helpen. Wat zeer waarschijnlijk is, aangezien hij heeft aangegeven bitcoin te zien als het belangrijkste project waar hij aan kan werken.

De geschiedenis van Dorsey bij Twitter

In 2006 richtte Jack Dorsey samen met Evan Williams het succesvolle Twitter op, waar hij vervolgens meteen de eerste CEO van werd. Niet lang daarna in 2008 nam Williams het stokje als CEO over van Dorsey en werd hij voorzitter van het bestuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2010 nam zakenman Dick Costolo de leiding bij Twitter als CEO en nam Dorsey een pauze van Twitter om zich te richten op andere ondernemingen, waaronder het grote Square.

In 2013 ging Twitter naar de beurs en werd Dorsey binnen enkele uren na de initial public offering miljardair. In 2015 kwam hij terug als CEO en nu lijkt aan zijn tweede periode als leider van het bedrijf dus een einde te komen.

Dorsey groot voorstander van bitcoin

Dorsey staat al langer bekend als een groot voorstander van bitcoin. Zo is bijvoorbeeld #bitcoin het enige wat in de biografie van zijn Twitterprofiel te vinden is. Onder aanvoering van Dorsey is onder meer het doneren van bitcoin via het Lightning Netwerk een ding geworden op Twitter.

Zijn positie bij Twitter was niet de enige rol als CEO die hij vervulde, ook bij Square bekleedt Dorsey die positie en ook daar heeft hij al verschillende bitcoin-gerelateerde implementaties gedaan.

Eerder deze maand heeft Square nog een white paper gepubliceerd voor de lancering van een decentrale op bitcoin gebaseerde beurs, kort nadat ze een samenwerking met Blockstream zijn aangegaan.

Het verlaten van zijn positie als CEO bij Twitter geeft Dorsey de ruimte om zich meer op bitcoin te focussen. In juli gaf hij nog aan dit te willen doen als bitcoin zijn hulp meer nodig zou hebben dan Square en/of Twitter. Dat laatste lijkt nu dus het geval te zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....