Japanse financiële toezichthouder waarschuwt LBank voor ongeregistreerde activiteiten

2869 totale weergaven

Japan’s Financial Services Agency (FSA) heeft een waarschuwing gegeven aan LBank Exchange, omdat het zonder de juiste registratie opereert. Dit volgt op soortgelijke acties tegen beurzen zoals Bybit en Bitget vorig jaar. 

Lbank blijft groeien ondanks regelgevend toezicht

LBank, een grote wereldwijde cryptobeurs die in 2015 werd opgericht, blijft zijn aanbod uitbreiden ondanks het toezicht van de regelgevende instanties. Onlangs werd de Aethir (ATH) token voor GPU cloud computing genoteerd. Het optreden van de FSA geeft de strenge houding van Japan aan ten opzichte van niet-geregistreerde cryptoactiviteiten, met als doel naleving van de regelgeving te garanderen nu het land een crypto-hub wil worden.

Regelgevende acties

De Japanse FSA heeft LBank Exchange aangepakt voor het opereren zonder registratie, na soortgelijke waarschuwingen aan andere beurzen zoals Bybit en Bitget. Deze handhaving onderstreept het streven van Japan naar strikte naleving van de regelgeving in de crypto-industrie.

Bezorgdheid over transparantie

De FSA maakte zich zorgen over het feit dat LBank geen controleerbaar adres en geen vertegenwoordiger heeft. Deze bezorgdheid over transparantie benadrukt de focus van de toezichthouder op het waarborgen van de verantwoordingsplicht binnen de cryptomarkt.

Impact op de cryptomarkt

Ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving blijft LBank nieuwe aanbiedingen introduceren, zoals de recente notering van het token Aethir (ATH). Met deze stap wil LBank haar diensten diversifiëren en nieuwe gebruikers aantrekken, ook al probeert het strenge Japanse regelgevingskader de lokale cryptomarkt te beveiligen en stabiliseren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....