Je kunt via dit bedrijf nu parkeerkaartjes afrekenen met Bitcoin

Een startup uit België die zich bezig houdt met digitale producten rondom parkeertickets gaat Bitcoin accepteren. Dat blijkt uit berichtgeving van het Belgische nieuwsmedium HLN.be.

Parkeerkaarten via Bitcoin 

Het gaat om het bedrijf Seety en ze zullen starten met de cryptobetalingen voor parkeerplaatsen in Antwerpen en Brussel. Je kunt je tickets naar verluidt gaan afrekenen met tal van cryptocurrency’s. Uiteraard met Bitcoin, het schaarse en decentrale internetgeld, maar ook met Bitcoin Cash, Dogecoin, Litecoin en de stablecoins Dai en USDC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten die cryptovaluta willen gebruiken een parkeerplaats af te rekenen, kunnen hiermee een tegoed binnen de app kopen. Het gaat om een soort van opwaardeersysteem, waarbij de conversie dus plaats vindt zodra de storting is voltooid.

Het zal volgens een persbericht geen extra kosten met zich mee brengen om deze extra feature te gebruiken.

De app van Seety heeft ruim 355.000 gebruikers in België en ook Nederland. Ze streven naar een jaaromzet van meer dan 2 miljoen euro tegen 2022. Vergeleken met de geschatte omzet van 400.000 euro in 2021, mogen we dus de komende maanden vuurwerk verwachten.

Het bedrijf komt uit de koker van het Belgische acceleratorprogramma Start it @KBC.

Groeiende adoptie

Het bedrijf ziet de groeiende adoptie van cryptocurrency’s en denkt dat deze groei zal doorstijgen als de ’tokens’ milieuvriendelijker worden. Je kunt je vraagtekens zetten bij deze stelling, gezien er veel misverstanden bestaan omtrent mining:

Je kon overigens al sinds 2014 parkeerplekken met Bitcoin betalen via Brawker. Dit was een marktplaats voor allerlei producten en diensten, en geen dienst die zich volledig richt op de ‘digitale wereld van parkeerplaatsen’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!