Adam Curry tegen Joe Rogan: 'De apocalyps komt er aan, je hebt tenminste één Bitcoin nodig'

Adam Curry tegen Joe Rogan: 'De apocalyps komt er aan, je hebt tenminste één Bitcoin nodig'

Bitcoin (BTC) heeft geen gecoördineerd marketingteam en moet het dus hebben van initiatieven van bekende en minder bekende bitcoiners.

Bitcoin komt regelmatig voorbij in de grootste podcast ter wereld: de Joe Rogan Experience. Deze keer is het de Amerikaanse Nederlander Adam Curry die Rogan probeert te overtuigen van het nut van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Strijd tegen de centrale bank

Curry benoemt in onderstaande clip een paar problemen met het huidige systeem. Hij benoemt de strijd van Silicon Valley met de centrale bank van Amerika: ''Iedereen wil jouw bank zijn, dan hebben ze controle over je.''

Er ontstaat nu een situatie waarbij mensen tegen negatieve rente een lening af kunnen sluiten om bijvoorbeeld hun studentenlening af te betalen. Je krijgt betaald om geld te lenen, zo ben je in ieder geval nog steeds klant bij deze instellingen.

Apocalyps

Bij dit soort verhalen over het huidige financiële systeem komt tegenwoordig steeds vaker bitcoin om de hoek kijken. Curry voorspelt de ineenstorting van het huidige systeem en geeft Rogan een belangrijk advies: ''De apocalpys komt eraan, en je hebt tenminste één bitcoin nodig.''

Voor de meeste mensen op aarde is 1 bitcoin al buiten bereik. Rogan heeft echter recentelijk een deal voor $100 miljoen met Spotify gesloten. Als hij het advies van Curry opvolgt kan hij er vast nog wel een van de maximaal 21 miljoen opkopen.

Anti-bitcoin

Curry is nog niet zo lang geleden overtuigd geraakt van bitcoin: ''Ik was erg anti-bitcoin, ik heb er een hele boel verkocht rond $900. Ik heb ze gratis gekregen, mensen gaven het mij voor niets in het begin. Toen ontkende ik het.''

Voor de radiohost en vader van de podcasts is er maar een mogelijkheid: ''Fuck al die altcoins, bitcoin heeft een geschiedenis van 10 jaar dat het niet te manipuleren valt.''

Steeds meer mensen lijken bitcoin te zien als hedge tegen het huidige systeem. De bitcoinmarkt is nog altijd maar een kleintje vergeleken met de goudmarkt. Maar ook tussen bitcoin en goud is iets opmerkelijks aan de hand: Correlatie tussen Bitcoin en goud bereikt hoogste punt in 10 jaar.

Bitcoin is niet de heilige graal die alle problemen in de wereld gaat oplossen. Maar het is wel een manier om geldcreatie en de macht over het geld weg te halen bij bankiers. En daar helpt een aantal minuten reclame bij de grootste podcaster ter wereld bij.

Lees ook: Bitcoin (BTC) en ultiem eigenaarschap: baas over eigen geld

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties