Cryptofanaat John McAfee weer op vrije voeten

Internetgek, cryptofanaat en de man van de antivirus software John McAfee heeft het nieuws weer bereikt. Na een hele soap is hij door de Dominicaanse Republiek weer vrijgelaten. Dit heeft McAfee op zijn Twitteraccount laten weten.

McAfee op campagne

Op 23 juli werd op op ditzelfde Twitteraccount een boodschap geplaatst dat McAfee en de crew van zijn boot (naar alle waarschijnlijk) werden vastgehouden. Deze tweet plaatste campagnemanager Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een rapport van de Associated Press bevestigde het vermoeden van Loggia-Ramirez. Volgens het rapport is McAfee gearresteerd aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Hij meerde op dat moment zijn jacht aan in Puerto Plata. Autoriteiten kwamen met wapens aan boord en namen zijn schip in beslag.

McAfee is bezig met een campagne om een gooi te doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij voert deze campagne vanuit het buitenland vanwege een aanklacht van de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS).

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“De IRS heeft een raad vav de staat Tennessee bijeengeroepen om mezelf, mijn vrouw […] en vier van mijn campagnemedewerkers te beschuldigen met ‘unspecified IRS crimes’”[/penci_blockquote]

Op ‘vrije’ voeten

Sinds vandaag is onze internetheld dus weer op vrije voeten. McAfee geeft aan goed behandeld te zijn en hij schrijft dat iedereen vriendelijk en behulpzaam was. Meer informatie over deze soap maakt hij ongetwijfeld binnenkort bekend.

McAfee vertelt dat zijn campagne geen serieuze poging is, maar eerder een middel om cryptocurrency te promoten aan de massa. In een recent interview zei McAfee dat hij gelooft dat fiatgeld binnen tien jaar dood zal zijn: “Ik denk dat er over 10 jaar nergens ter wereld een fiat zal zijn. Alles zal elektronisch zijn, alles zal cryptocurrency zijn.” De Amerikaanse minister van Financiën weersprak dat: hij zegt de komende tien jaar niet eens over Bitcoin te willen praten.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
John McAfeeMcAfee