Jonge Amerikanen kochten bitcoin met overheidssteun: winst van 400 procent

De gemiddelde Amerikaanse belastingbetaler heeft tijdens de pandemie drie ronde’s aan stimulus cheques ontvangen van de overheid. Voor sommigen was dit een kans om extra satoshi uit de markt te halen.

Volgens een onderzoek uit augustus van CNBC en Momentive heeft ongeveer 11 procent van de Amerikanen tussen de 18 en 34 hun stimulus cheques in cryptocurrency’s geïnvesteerd. In maart lag dat percentage nog op 7,5 wat betekent dat het vertrouwen toeneemt.

442 procent, 152 procent en 7 procent winst

Als we naar de percentages kijken, dan is de eerste stimulus cheques de grote winnaar als het aankomt op het moment om in bitcoin te investeren. Deze cheque van 1.200 dollar zou op het moment van schrijven 5.304 dollar waard zijn. Een stijging van grofweg 442 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweede cheque van 600 dollar die tussen december 2020 en januari 2021 is uitgedeeld staat op dit moment op een plus van 152 procent, mits meteen geïnvesteerd natuurlijk. Ook een prima rendement voor een relatief korte periode.

Als laatste is er nog de derde ronde van helikoptergeld ter waarde van gemiddeld 1.400 dollar die in maart van dit jaar is uitgedeeld. Kort daarna is bitcoin in een drie maanden lange bearmarkt terechtgekomen, maar is inmiddels is de markt hersteld en zou een investering van de stimulus cheques op een plus van 7 procent staan.

Als het model van PlanB klopt is het feest pas net begonnen

Als het Stock-to-Flow model van Nederlander PlanB klopt, dan is het feest nog niet voorbij voor de Amerikanen die hun stimulus cheques in bitcoin hebben geïnvesteerd. Het model voorspelt voor november namelijk een koers van 98.000 dollar en voor december een koers van 135.000 dollar.

Als we in november de koers van 98.000 aantikken, dan mag deze groep van investeerders weer een nieuwe plus van meer dan 50 procent noteren, gemeten van de huidige koers.

Interessant aan het model van PlanB is dat de koersvoorspellingen van zowel augustus, september als oktober zijn uitgekomen. Voor augustus voorspelde het een koers van 47.000 dollar, voor september een koers van 43.000 dollar en voor oktober een koers van 63.000 dollar.

Het blijft een model, dat waarschijnlijk ooit zal breken, maar voorlopig komt het bijna tot op de dollar uit iedere maand. Een bitcoin koers van 98.000 in november zou dan ook helemaal niet verkeerd zijn. Wij tekenen ervoor.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....