Man (26) geëlektrocuteerd bij het minen van Bitcoin

Een treurig nieuwtje uit Thailand: een bitcoin miner is overleden na een poging zijn hardware weer aan de praat te krijgen. Danai Makmek (26 jaar) was druk in de weer met bitcoin minen. Een poging om een van zijn miners weer van energie te voorzien liep helemaal mis.

Naar verluidt is een deel van de hardware 'ontploft', waarna Danai werd geëlektrocuteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens zijn broer (Apiwat) was de overleden miner in paniek toen een van zijn systemen niet meer goed werkte. Hij was bang voor een verlies van zijn inkomen. Hij probeerde gehaast een van zijn tientallen rigs weer draaiende te krijgen.

Overleden miner

De wereld van minen is tegenwoordig een miljardenindustrie, maar het begon ooit vooral als hobby voor thuis. Danai was met zijn huidige opzet niet uniek. Er zijn grote datacentra, maar ook nog altijd veel kleine setups. Hij gebruikte simpele elektrische ventilators om de boel te koelen.

Oudere broer Apiwat legt de noodlottige situatie uit: ''Ik heb hem gewaarschuwd, maar hij kon niet wachten. Ik denk dat hij in paniek is geraakt. Hij bleeft de hele avond op om de hardware te repareren.''

Danai zou zelf de hardware wat hebben aangepast om beter te kunnen minen. Hij werd door zijn broer en een reparateur dood gevonden. De lokale politie denkt niet dat het gaat om een misdrijf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...