Jordan Peterson onderwerpt zijn miljoenenpubliek aan Bitcoin in fantastische podcast

De populaire Canadese psycholoog Jordan Peterson heeft Bitcoin ontdekt, zo blijkt uit de laatste aflevering van zijn podcast. Op 10 augustus publiceerde Peterson een podcast met de titel “Bitcoin: The Future of Money?” waar een panel van invloedrijke bitcoiners met hem in discussie gingen over de digitale munt.

John Vallis, DerGigi, Richard James en Robert Breedlove schoven aan bij Peterson om hun licht te schijnen op het fenomeen Bitcoin. Tijdens de podcast probeert Peterson op geheel eigen wijze bitcoin te begrijpen en dat lukte hem behoorlijk.

Bitcoin als de onvergankelijke taal van waarde

Gedurende de aflevering zie je dat Peterson langzaam maar zeker een beter begrip van Bitcoin vergaart. “Het is een heel interessant idee, dat Bitcoin ons op een bepaalde manier een taal van waarde geeft die immuun is voor corruptie en beter is dan goud,” aldus de podcast host.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de podcast daagt hij zijn gasten uit om hun visie van de waarde van Bitcoin voor de maatschappij te delen en probeert hij hun antwoorden te verpakken in zijn eigen woorden om het fenomeen beter te begrijpen.

“Dus Bitcoin is compleet transparant. Volledig decentraal, kent geen gecentraliseerde autoriteit. Kan niet worden gekraakt, gesloten of bijgedrukt worden en is niet onderworpen aan enige vorm van administratieve controle,” aldus Peterson.

Hoewel Peterson in principe niet bekendstaat als een voorstander van Bitcoin, lijkt het erop dat zijn aandacht in deze podcast-aflevering is gegrepen en dat hij nog niet klaar is met de digitale munt.

Energieverbruik Bitcoin is waardevol vanwege effect op samenleving

De algemene consensus gedurende de podcast-aflevering leek te zijn dat het energieverbruik van Bitcoin de moeite waard is vanwege de extreme positieve effecten van de munt op de maatschappij. Volgens Gigi zijn dit in principe vragen die we over iedere technologie moeten stellen in relatie tot de samenleving.

“Zijn de voordelen die auto’s ons brengen het energieverbruik waard? Geldt hetzelfde voor smartphones? En het internet?,” aldus Gigi. Bitcoin wordt vaak niet begrepen door mensen en als je de waarde niet ziet, dan kom je al snel tot de conclusie dat het verspilling van energie is.

De crux zit hem erin dat we de samenleving moeten overtuigen van de waarde van bitcoin en de positieve effecten die het kan hebben op de maatschappij. Indien dat voor het gros van de mensen duidelijk is, dan zal de energiediscussie naar de achtergrond verdwijnen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....