‘Bitcoin markt groeit naar bijna $1.000 miljard’, verwacht JP Morgan

De marktwaarde van Bitcoin (BTC) gaat ‘de komende jaren’ richting de 1.000 miljard dollar. Dat verwachten de analisten van JP Morgan Chase, één van de grootste banken ter wereld.

Dat zou de prijs van Bitcoin richting de $50.000 brengen, uitgaande van de maximale aantal van 21 miljoen stuks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

JP Morgan: meer vraag naar Bitcoin

De Amerikaanse verzekeraar MassMutual kocht onlangs voor $100 miljoen aan Bitcoin. Als één schaap over de dam, volgen er meer, zo verwacht JP Morgan in een nieuw marktrapport.

Volgens persbureau Bloomberg verwacht de grootbank meer vraag naar de cryptomunt van financiële instellingen. Family offices, verzekeringsmaatschappij en pensioenfondsen moeten enkele honderden miljarden dollars naar de asset laten vloeien.

Volgens analist Nikolaos Panigirtzoglou is het enkel regulering wat bepaalde partijen nu nog tegenhoudt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het besluit van MassMutual zien we als een mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Anderen gaan dit voorbeeld volgen.'[/penci_blockquote]

Dat zijn in eerste instantie financiële instellingen uit de VS, Europa, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Zodra tientallen instituties elk 1 procent van hun vermogen in Bitcoin steken, loopt het cijfer op.

In de prognose staat een getal van 600 miljard dollar aan extra kapitaal. Gezien de huidige marktwaarde van 356 miljard dollar (293 miljoen euro) komt een cap van 1.000 miljard dollar in zicht.

Bitcoin en goud

Het zijn diezelfde analisten die eerder deze maand ook voorspelden dat marktpartijen hun goud exchange traded funds (ETF’s) inruilen voor Bitcoin. Het is de vraag op welke schaal dat gebeurt, maar ze zien een parallel tussen de instroom in het Grayscale Bitcoin Trust en de uitstroom van papieren goud.

Een exchange traded fund is namelijk een manier om mee te liften op de goudprijs, zonder het fysieke edelmetaal op de wereldmarkt te hoeven kopen.

JP Morgan oordeelde eerder dat Bitcoin de coronacrisis en de crash in maart 2020 goed is doorgekomen.

En dan was er ook nog een wilde prijsvoorspelling van JPMorgan dat de Bitcoin koers naar minstens $140.000 gaat. Ter vergelijking: bij een totale marktwaarde van 1.000 miljard dollar en uitgaande van 21 miljoen stuks, is de wisselkoers 47.600 dollar per Bitcoin.

Het ligt niet voor de hand dat JP Morgan positief praat over Bitcoin. CEO Jamie Dimon noemde de munt in 2017 nog ‘frauduleus’, daarmee implicerend dat het een ponzi scheme is.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.