‘JPMorgan trekt Bitcoin beurzen Coinbase en Gemini als klant aan’

JPMorgan accepteert Bitcoin (BTC) beurzen zoals Coinbase en Gemini, zo meldt zakenkrant Wall Street Journal ‘op bronnen dichtbij de kwestie’.

De firma geldt als de grootste (zaken) bank van de VS en één van de grootste banken ter wereld. Gaat Bitcoin naar de volgende fase, erkenning door het financiële ‘establishment’?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat gaat JPMorgan voor ze doen? Allereerst het stroomlijnen van de bitcoin-naar-dollar transacties en vice versa. Bovendien gaat het storten en opnemen van dollars op de beurzen via het gevestigde Automated Clearing House (ACH) netwerk.

‘Opmerkelijk nieuws’

Het is dus opmerkelijk nieuws, want Bitcoin is niet perse geliefd onder bankiers. Vorig jaar stopte Barclays haar bancaire dienstverlening aan Coinbase. Betekent dat Bitcoin in de volgende fase van adoptie zit?

‘In mijn ogen is het opmerkelijk nieuws’, aldus een bankier tegenover The Block.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Zo zijn de transactievergoedingen voor het bancaire betalingen minimaal. Ik verwacht dat JPM ook andere voordelen hieruit haalt zoals aanvullende diensten of samenwerking met deze klanten. Denk aan het voorbereiden van een beursgang’.[/penci_blockquote]

Volgens hem pikt ‘Wall Street’ dit nieuws zeker op en dat kan ertoe leiden dat de deuren ook opengaan voor andere Bitcoin bedrijven. Dit zorgt voor meer geloofwaardigheid voor deze industrie’.

Bitcoiners zullen fronsen bij de naam JP Morgan. CEO Jamie Dimon noemde Bitcoin in 2019 ‘a fraud’.

Paul Tudor Jones

Vorige week in het nieuws: Paul Tudor Jones, één van de grootste hedge fonds managers uit de financiële wereld, steekt 2% van zijn vermogen in Bitcoin (futures).

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...