JPMorgan voorspelt bitcoin koers van $150.000

JPMorgan voorspelt bitcoin koers van $150.000

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase verwacht op de lange termijn een bitcoin koers van 150.000 dollar. Dat is een kleine toename ten opzichte van de verwachting van 146.000 dollar die ze vorig jaar uitspraken.

Om een koers van 150.000 dollar aan te tikken moet bitcoin op gelijke hoogte komen met goud. Waar de private sector naar schattig grofweg 2,7 biljoen dollar in heeft zitten. De bitcoin market cap bereikte op 10 november 2021 het voorlopige hoogtepunt van 1,3 biljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Reële waarde bitcoin $38.000

Volgens de strategen van JPMorgan Chase handelt bitcoin op dit moment ongeveer 12 procent boven de reële waarde van 38.000 dollar.

De zakenbank waardeert bitcoin op die koers vanwege de relatief hoge volatiliteit ten opzichte van goud. De volatiliteit van bitcoin ligt een factor vier hoger dan die van goud.

"De grootste uitdaging voor bitcoin is de volatiliteit en de 'boom en bust cycli' die verdere institutionele adoptie in de weg staan", aldus de strategen van Bloomberg.

Op de lange termijn verwacht Panigirtzoglou van JPMorgan een waarde van 150.000 dollar voor bitcoin.

Niet iedereen zit te wachten op de analyse van JPMorgan Chase, zo blijkt uit deze reactie van Brettski via Twitter. Die de zakenbank ervan verdenkt de metaalmarkten te manipuleren en bang is dat ze hetzelfde van plan zijn met bitcoin en andere cryptocurrency's.

Dit baseren Panigirtzoglou en zijn onderzoeksteam op de 2,7 biljoen dollar die momenteel in goud zit. Die market cap zou bitcoin naar 150.000 dollar brengen. JPMorgan Chase lijkt bitcoin dan ook vooral te zien als een soort goud 2.0 en neemt weinig verdere adoptie in de prijsanalyse mee.

'Correctie januari was geen capitulatie'

Verder geven de strategen van JPMorgan Chase aan dat de koerscorrectie van afgelopen maand geen capitulatie was. In ieder geval dat het minder op een capitulatie-evenement leek dan de klapper die we vorig jaar in mei maakten. Waarbij ze dus aangeven dat ze bitcoin nog wel verder zien zakken of in ieder geval langer op dit niveau zien blijven hangen.

Vooralsnog lijkt bitcoin op de weg omhoog weer even wat moeite te hebben. We kunnen immers ook niet verwachten in een rechte lijn omhoog te gaan. Op het moment van schrijven koop je één bitcoin voor 43.429 dollar.

Handelaar Pentoshi ziet het op dit moment even niet zo rooskleurig in voor bitcoin en verwacht net als JPMorgan Chase prijsactie naar beneden. Let op, dit gaan om de korte termijn. Als we de openingsprijs van 2022 doorbreken, dan ziet Pentoshi een meer bullish scenario. Daarvoor moeten we stevig over de 47.000 dollar heen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin JPMorgan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties