Gerucht: Justin Sun (ceo TRON) beschuldigd van oplichting

De ceo van Tron, Justin Sun, is beschuldigd van oplichting door een groep Chinese investeerders van oplichting. Tegelijkertijd waarschuwt hij zelf voor oplichting en ponzi-schema’s in de crypto industrie.
Op Twitter adviseert hij gebruikers om niet ongevraagd naar tokens of private keys van gebruikers op te sturen.

Oplichters maken vaak ‘misbruik’ van populaire projecten zoals TRON, Bitcoin en Ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fraude

Maar in thuisland China wordt Sun in verband gebracht met een fraudezaak. Een crypto website Nuclear Finance, beschuldigt hem van betrokkenheid bij een oplichtingspraktijk.

De oplichting kostte de slachtoffers niet alleen $30 miljoen, maar leidde volgens het nieuwsbericht ook tot een slachtoffer (van zelfmoord). De naam van het ponzi schema “Wave Field Super Community” .

Saillant detail: “Wave Field” is de naam van Tron op de Chinese markt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Nuclear Finance”]The wave field super community began to receive attention at the beginning of this year. In the name of the super representative of the wave field, it used the pyramid-selling promotion method to attract users to register, fill in the wave field tokens, and complete the operation of pulling the head to obtain more wave currency.[/penci_blockquote]

Reactie van Sun

In eerste instantie lieten Sun of de Tron Foundation zich niet uit over de kwestie. Dat maakte Sun verdachter.

Echter, op 1 juli verklaart Justin Sun op Weibo dat er imitators zijn van Tron-Wave Field. Hij noemt ‘Wave Field Super Community’ niet bij naam.

Dat geeft beleggers minder vertrouwen en sommigen twijfelen nog steeds of Sun geen betrokkenheid heeft.

OneCoin

Fraude is een hardnekkig probleem in de crypto industrie. Bewezen voorbeelden van oplichting zijn bijvoorbeeld OneCoin, Bitconnect en Centratech.

Veel beginnende investeerders hebben beperkte kennis over blockchain en crypto. Nieuwelingen zijn een gemakkelijk doelwit voor oplichters.

NB. Dit artikel is géén financieel advies.

Lees meer over:
AltcoinJustin SunponziTron