Justin Sun wil DAO oprichten voor vrijlating Pavel Durov, biedt $1M

583 totale weergaven

Justin Sun, oprichter van TRON, heeft plannen aangekondigd om een DAO op te richten ter ondersteuning van de vrijlating van Telegram CEO Pavel Durov, die werd vastgehouden door Franse autoriteiten.

Justin Sun zoekt steun voor de vrijlating van Pavel Durov

Tron oprichter Justin Sun heeft aangekondigd dat hij van plan is een decentralized autonomous organization (DAO) op te richten om de vrijlating te bewerkstelligen van Telegram CEO Pavel Durov, die onlangs werd vastgehouden door Franse autoriteiten.

Sun heeft $1 miljoen van zijn eigen geld toegezegd om het initiatief te financieren, op voorwaarde dat het de steun van de gemeenschap krijgt en op een gedecentraliseerde manier wordt uitgevoerd. Deze gewaagde zet heeft veel aandacht getrokken, waarbij Sun bekende figuren als Elon Musk en Mario Nawfal heeft gevraagd om zich bij de zaak aan te sluiten.

De arrestatie en de nasleep

Durov, die op 24 augustus werd aangehouden op het vliegveld Le Bourget bij Parijs, wordt momenteel onderzocht op vermeende fouten met betrekking tot Telegram’s content moderatie. Ondanks de ernst van de beschuldigingen, is er geen officiële bevestiging van zijn arrestatie of enige aanklacht tegen hem, waardoor de situatie gehuld blijft in onzekerheid.

Telegram heeft een verklaring uitgegeven waarin het Durov steunt en benadrukt dat het platform voldoet aan de EU-wetten, waaronder de Digital Services Act.

Gevolgen voor het TON ecosysteem

De arrestatie van Pavel Durov heeft al een grote impact gehad op de cryptocurrency markt, met name op het TON ecosysteem. De prijs van Toncoin (TON), een cryptocurrency die nauw verbonden is met Telegram, kelderde met meer dan 18% na het nieuws over de detentie van Durov.

Desondanks is de steun voor Durov sterk toegenomen binnen de crypto- en Telegram-gemeenschappen, waarbij sociale media overspoeld werden met #FreePavel-berichten.

Groeiende steun en de rol van de DAO

In de nasleep van de arrestatie van Durov heeft de cryptogemeenschap zich verenigd rond de #FreePavel-beweging. Het voorstel van Justin Sun om een DAO te lanceren wordt gezien als een manier om de gemeenschap te verenigen in een gedecentraliseerde inspanning om de vrijlating van Durov te bewerkstelligen.

De DAO, indien opgericht, zou niet alleen de juridische verdediging financieren, maar ook een sterk signaal afgeven over de kracht van gedecentraliseerde technologie bij het opkomen voor individuele vrijheden.

Ontevreden gebruikers uiten hun zorgen

Ondertussen heeft de onzekerheid rond de situatie van Durov veel Telegram gebruikers en aanhangers van het TON ecosysteem bezorgd gemaakt. Nu de prijs van Toncoin daalt en er geen duidelijke oplossing in zicht is, is het gevoel onder gebruikers er een van frustratie en bezorgdheid over de toekomst van het platform en de bijbehorende cryptocurrencies.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....