Kan de Bitcoin koers herstellen? Bekende Crypto analist onthult cruciale comeback strategieën

12178 totale weergaven
Bitcoin

De Bitcoin koers heeft zich in de afgelopen 24 uur weer enigszins hersteld na de flinke daling die het deze week doormaakte. Deze daling komt door een hoge verkoopdruk op de markt en de lichte paniek die hierom ontstaan is. Gaat de Bitcoin koers verder herstellen? 

Crypto analisten hebben een aantal theorieën waarom de Bitcoin koers wel, of juist niet kan gaan herstellen. Om het momentum in de markt te herpakken, zijn er twee belangrijke zaken; de ontwikkeling van Stablecoins en de politieke situatie in de Verenigde Staten.

Stablecoins spelen belangrijke rol in herstel

De liquiditeit op de crypto markt wordt voor een groot deel bepaald door het volume aan stablecoins dat in omloop is. Analist Mac. D schreef op CryptoQuant dan ook dat hij gelooft dat er eerst een stijging in de liquiditeit van stablecoins en de circulerende voorraad plaats moet vinden, om Bitcoin weer te doen herstellen.

Stablecoins als Tether hebben meer last van druk van autoriteiten en zagen hun marktwaarde in de afgelopen periode nauwelijks stijgen, terwijl de rest van de crypto markt dat lange tijd wel deed. Hieronder zie je de marktwaarde van Tether in het afgelopen jaar.

Naast Tether spelen ook andere grote stablecoins als USDC en DAI hier een grote rol in. Deze stablecoins worden allemaal veel gebruikt door traders om vast te houden zodat ze direct Bitcoin kunnen kopen op een moment waarop zij denken winst te kunnen maken.

Zolang er geen signalen zijn dat de stablecoin markt groeit, zal Bitcoin volgens Mac.d niet snel verder stijgen, maar voorlopig rond het huidige niveau blijven staan.

Amerika speelt grote rol in Bitcoin koers

Naast de stablecoin markt speelt ook de Verenigde Staten een grote rol in de toekomst van cryptocurrency op korte termijn. De presidentsverkiezingen van 5 november zijn belangrijk, gezien veel crypto traders geloven dat hun behoeften beter worden verdedigd door Donald Trump en Joe Biden strenger zal zijn op de crypto markt.

Naast deze komende presidentsverkiezingen spelen ook andere ontwikkelingen in Amerika een rol van betekenis, en dan gaat het vooral om de rentes die de Amerikaanse Fed stelt. Bitcoin daalde flink nadat bleek dat de Federal Reserve nog niet de algemene rentes gaat verlagen.

Hogere rentes zijn over het algemeen nadelig voor Bitcoin en andere cryptocurrency omdat investeerders minder trek hebben hun geld in nieuwe investeringen te steken.

Bitcoin koers inclusief 24-uurs trading volume. Bron: TradingView

Ook vanuit Azië komt er nieuws dat invloed heeft op de Bitcoin koers. Zo is de failliete crypto exchange Mt. Gox na 10 jaar begonnen met het teruggeven van Bitcoin en Bitcoin Cash aan klanten van de exchange. In totaal wordt er zo’n $ 9,5 miljard aan Bitcoin teruggegeven.

Hierdoor kan de verkoopdruk op Bitcoin nog verder stijgen, hoewel crypto analisten niet verwachten dat deze extra druk grote invloed zal hebben op de Bitcoin koers, gezien het in totaal om slechts 6% van het dagelijkse volume gaat.

Waarin investeren tijdens Bitcoin dip?

Tijdens de Bitcoin dip kijken veel investeerders naar andere opties om hun crypto portfolio uit te breiden met nieuwe cryptomunten die nog meer potentie hebben om op de korte termijn te gaan stijgen. Hieronder lichten we drie van deze nieuwe projecten uit die jou door deze Bitcoin dip kunnen loodsen.

Shiba Shootout – wilde westen meme coin met unieke features

Shiba Shootout werd enkele weken geleden gelanceerd in een presale en inmiddels heeft het al meer dan een half miljoen dollar opgehaald van investeerders die alvast hun $SHIBASHOOT tokens veilig willen stellen voordat de meme coin op exchanges komt te staan.

Het project mengt de klassieke Shiba meme met het Wilde Westen en komt daarom met allerlei extra functies en memes die gebaseerd zijn op dit thema. Zo moet het gedragen worden door de community die onder de naam Shiba Sharpshooters met eigen memes de coin naar grote hoogtes moeten duwen.

Verder zal Shiba Shootout een eigen loterij starten onder de naam Lucky Lasso en komt er een staking mogelijkheid. Met ‘Cactus staking’ kun je momenteel jaarlijkse rentes van bijna 2.000% ontvangen voor het vastzetten van je tokens.

 

PlayDoge – nostalgische cryptomunt in Play-to-Earn game

Met PlayDoge ga je terug naar de jaren ’90 toen iedereen in de wereld met een Tamagotchi rondliep. PlayDoge komt met zijn eigen crypto-versie van het spelletje waar je een digitaal huisdier op moet voeden door deze voldoende eten en aandacht te geven.

Zo ontwikkel jij je eigen PlayDoge die je vervolgens kunt gaan gebruiken in de mini-games van het project. Door goed te presteren in deze mini-games kun je vervolgens weer $PLAY tokens verdienen om uit te geven aan items uit de store, of om weer verder te verhandelen.

Mocht je alvast in willen stappen bij het project kan dat op dit moment via een presale. Daar doe je aan mee via de website van het project door Ethereum, USDT of BNB in te ruilen. Daarnaast is het ook mogelijk om met je creditcard direct de tokens in te kopen.

 

Base Dawgz – spring mee met de nieuwste meme coin

We gaan nog even verder met de hondenmemes, die in de crypto markt verantwoordelijk zijn voor de grootste marktwaardes. Base Dawgz richt zich op verschillende memes, en mengt dit met basejumping, de sport waarbij je zo laat mogelijk je parachute moet openen na een sprong op grote hoogte.

Dit thema is gekozen omdat Base Dawgz een multi-chain meme coin is, wat inhoudt dat de token niet alleen op de oorspronkelijke Base blockchain beschikbaar is, maar ook op Ethereum, Solana, Binance Smart Chain en Avalanche.

Base Dawgz: de Meme Coin die Miljonairs Maakt?

Zodra de token gelanceerd wordt, kun je daardoor de token gemakkelijk overzetten van de ene op de andere blockchain. Vervolgens kun je de token gemakkelijk op die blockchain verder verhandelen, en hoef je dus geen onnodige extra stappen te zetten om je $DAWGZ tokens om te zetten naar andere veelbelovende cryptomunten.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...