Khamzat Chimaev’s Crypto Token onder vuur voor handel met voorkennis

3931 totale weergaven

Mixed martial artist en UFC mededinger Khamzat Chimaev’s Smash token wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van handel met voorkennis, waardoor de waarde met 90% is gekelderd.

Massale handel met voorkennis

UFC-ster Khamzat Chimaev’s onlangs gelanceerde Smash (SMASH) token is onder de loep genomen voor mogelijke handel met voorkennis en prijsmanipulatie. Onchain onderzoeker ZachXBT onthulde dat tot 78% van het SMASH token aanbod wordt gecontroleerd door insiders en ontwikkelaar-gerelateerde wallets, wat grote zorgen baart.

Dalende waarde

Na deze onthullingen kelderde de prijs van de token met meer dan 91%, van zijn all-time high van 0,01 SOL naar iets meer dan 0,004 SOL (ongeveer $ 0,53 per token). Het onderzoek van ZachXBT leverde duidelijk bewijs van deze transacties en benadrukte kritieke fouten door het team van Chimaev, zoals het direct linken van team wallets met insider wallets, wat duidelijk wijst op handel met voorkennis.

Gevaren van meme tokens

Het onderzoek onderstreept de risico’s van memecoins en benadrukt het belang van transparantie en goed beheer om het vertrouwen van investeerders te behouden. De onthullingen dienen als waarschuwing voor andere beroemdheden en influencers die de cryptocurrency-ruimte willen betreden.

Door beroemdheden gesteunde cryptoprojecten, zoals die van Chimaev, trekken vaak veel aandacht, maar kunnen ook reputatieschade en financiële verliezen veroorzaken als er niet transparant en integer mee wordt omgegaan.

Impact op de industrie

Hoewel sommigen memecoins met beroemdheden zien als een teken van mainstreamadoptie, schaden de slechte prijsresultaten en frequente schandalen rond deze tokens de reputatie van de cryptocurrency-industrie.

De meeste door beroemdheden ondersteunde memecoins ervaren aanzienlijke waardedalingen kort na hun lancering, wat scepticisme bij investeerders en potentiële financiële verliezen veroorzaakt.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....