Klanten van HSBC Bank mogen geen aandelen van Bitcoin bedrijven kopen

De Britste bank HSBC verbiedt hun klanten aandelen van Bitcoin bedrijven te kopen. Het gaat om beursgenoteerde bedrijven met BTC op de balans, in deze categorie vallen bijvoorbeeld MicroStrategy en Tesla.

HSBC is een multinationale financiële diensteverlener, het bedrijf heeft zo’n 7.500 kantoren wereldwijd. Het gaat in dit bericht specifiek over de afdeling in Canada, het is onduidelijk hoe de richtlijnen wereldwijd worden ingericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bericht aan klanten

Deze maatregel kwam aan het licht na melding van verschillende klanten van de bank. HSBC noemt bitcoin en ethereum als een van de voorbeelden van verboden investeringen.

De mededeling luidt als volgt: HSBC doet niet mee aan investeringen gerelateerd aan virtuele valuta, ook financiële producten die gelieerd zijn aan de prijsontwikkeling van BTC worden geweigerd. Het gaat specifiek om het aandeel MicroStrategy.

Dat bedrijf besloot in 2020 volledig over te stappen op een bitcoin standaard. Ze hebben nu ruim 91.000 BTC in kas. MicroStrategy levert zelf echter geen diensten in de bitcoin industrie, toch wordt het aandeel MSTR streng afgeraden.

Klanten van HSBC moeten een andere dienstverlener zoeken als je vrijuit wil acteren in de wereld van bitcoin, zo lijkt het.

Klanten van HSBC Bank mogen geen aandelen van Bitcoin bedrijven kopen

Nuance

Dit lijkt nog niet op een globaal beleid van de bank, daarover is nog onduidelijkheid. Klanten die momenteel MSTR bezitten en gebruik maken van HSBC Invest Direct mogen hun aandeel wel verkopen, versturen of ‘gewoon’ vasthouden. Nieuwe aanwas is echter niet mogelijk.

Het is (nog) onduidelijk wat de richtlijnen zijn. Blijkbaar heeft MicroStrategy een bepaalde grens overschreden, al is het wel een uniek geval. Het miljardenbedrijf houdt er een simpel maar verrassend beleid op na: 100% van de kasreserve moet in BTC zijn.

Lees meer over:
bank

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...