Voetbalclub Sparta krijgt dit seizoen bonussen uitbetaald in Bitcoin (BTC)

Knaken.nl en Sparta Rotterdam sluiten een samenwerking met elkaar. De cryprobroker gaat de voetbalclub dit seizoen belonen voor hun prestaties in de Eredivisie door middel van een uitkering in bitcoin (BTC). Dat meldt het bedrijf in een persbericht vanochtend.

Bitcoin sponsoring

De voetbalclub ontvangt een eigen bitcoin wallet om de verdiende BTC te ontvangen. Beide partijen zijn samen overeengekomen welke beloning geldt voor welke prestatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Denk aan het aantal doelpunten per wedstrijd, een overwinning of de eindstand in de competitie of beker. De bitcoin wallet is openbaar en iedereen kan het saldo inzien.

Ronald Jonkers, eigenaar van Knaken licht het in een persbericht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Jeugdopleidingen van clubs hebben het financieel erg moeilijk als gevolg van de coronacrisis. De jeugdopleiding van Sparta heeft een aantal grote spelers voortgebracht. Het is belangrijk om daarin te blijven investeren.[/penci_blockquote]

Aan het einde van het seizoen is het saldo openbaar en draagt Knaken deze over aan Sparta. Deze mag zelf besluiten wat zij met de Bitcoin doen.

Sponsoring

Het is niet de eerste keer dat een broker of exchange een samenwerking sluit met een sport – of voetbalclub. Sportsbet.io is shirtsponsor van Southampton, een club in de Engelse Premier League.

Ook de Turkse Bitcoin beurs BTC Turk is sponsor van een aantal nationale elftallen.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...