Komt Trump deze week met een gigantische bitcoin-aankondiging?

2624 totale weergaven
trump

Steeds meer analisten speculeren over een grote “bitcoin aankondiging” van Donald Trump deze week. Trump spreekt op 27 juli op een bitcoin-conferentie in de Verenigde Staten en sommige mensen denken dat hij een “grotere rol” voor bitcoin gaat aankondigen binnen het financiële systeem.

Grotere rol voor bitcoin?

De aankondiging van die grotere rol voor bitcoin kan volgens analisten leiden tot een “parabolische stijging” van de bitcoin koers.

“Deze week horen we Trump spreken tijdens de Nashville Bitcoin conferentie. Zolang hij voorligt in de presidentsrace, is dat een katalysator voor mogelijke koersexplosies deze week. De derivatenmarkt lijkt het daarmee eens te zijn, want we zien dat de prijzen die speculatie ondersteunen”, aldus Greg Magadini van Amberdata.

Volgens Magadini zien we op de derivatenmarkt dat handelaren speculeren op zogenaamde “fat tails”. Dat zijn gebeurtenissen die redelijk onverwachts zijn, maar de markt compleet op zijn kop kunnen zetten.

Een voorbeeld daarvan is als Trump aankondigt dat hij met Amerika een strategische reserve in bitcoin wil aanhouden. Bijvoorbeeld door de in beslag genomen bitcoin te bewaren, in plaats van ze te verkopen zoals Duitsland dat deed.

Volatiliteit op komst

Wat dat betreft kunnen we dus een weekje van volatiliteit verwachten voor bitcoin. Ook in aanloop naar het event zal de speculatie alleen maar toenemen en zien we de bitcoin koers mogelijk al klimmen.

Het zou dan ook in een “buy the rumor, sell the news” gebeurtenis kunnen resulteren. Nu is iedereen enorm hyped over de mogelijke aankondiging van Trump.

Maar als die niet komt of tegenvalt, dan kan dat daarna voor een gigantische dump zorgen. Wat dat betreft komen er dus een paar belangrijke, maar vooral volatiele dagen aan voor de bitcoin koers.

Daarnaast staat voor 31 juli weer een nieuwe rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Hoewel het nog te vroeg lijkt voor een eerste renteverlaging, zal de markt met hoge verwachtingen uitkijken naar de persconferentie van voorzitter Jerome Powell die volgt op het rentebesluit.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....